Det är snart okej för jägare att sälja vildsvin. Men jägare som kommer till charkuterier med vildsvinsfärs nekas att få korvar gjorda till det egna hushållet. Flera charkuterier i Sverige vägrar även att ta emot allt viltkött från jägare om köttet ska rökas eller bli korv för eget bruk.

Charkuterier tar inte emot viltkött för privat bruk

Jägare som kommer med viltkött till charkuterier för att få korvar gjorda, eller köttet rökt, för privat bruk måste vända i dörren. Charkuterierna hänvisar till skärpta regler från Livsmedelsverket. Men enligt statsinspektören på Livsmedelsverket handlar det om den livsmedelslagstiftning som redan finns sedan tidigare.

Carlströms kött & chark på Slakterigatan i Västerås tillhör de charkuterier som ändrat rutinerna och vägrar ta in viltkött som till exempel ska rökas.

Läs vidare med +Plus

Är du redan prenumerant? Logga in

  • ✔️ Var med i alla tävlingar!
  • ✔️ Tillgång till alla artiklar
  • ✔️ Jaktjournalen e-tidning
  • ✔️ Fri tillgång till digitala arkivet

JUST NU!

Prova gratis och få vapenförsäkring

0:- /mån

Första 3 månaderna, därefter 39 kr/mån
(Vapenförsäkring registreras efter köp och gäller i 6 månader om prenumerationen förblir aktiv)

Prenumerera