Det är snart okej för jägare att sälja vildsvin. Men jägare som kommer till charkuterier med vildsvinsfärs nekas att få korvar gjorda till det egna hushållet. Flera charkuterier i Sverige vägrar även att ta emot allt viltkött från jägare om köttet ska rökas eller bli korv för eget bruk.
Arkivfoto: Anders Ljung
Charkuterier tar inte emot viltkött för privat bruk
Jägare som kommer med viltkött till charkuterier för att få korvar gjorda, eller köttet rökt, för privat bruk måste vända i dörren. Charkuterierna hänvisar till skärpta regler från Livsmedelsverket. Men enligt statsinspektören på Livsmedelsverket handlar det om den livsmedelslagstiftning som redan finns sedan tidigare.
Carlströms kött & chark
på Slakterigatan i Västerås tillhör de charkuterier som ändrat rutinerna och
vägrar ta in viltkött som till exempel ska rökas.
Läs vidare med +Plus
Är du redan prenumerant? Logga in
- ✔️ Var med i alla tävlingar!
- ✔️ Tillgång till alla artiklar
- ✔️ Jaktjournalen e-tidning
- ✔️ Fri tillgång till digitala arkivet
JUST NU!
Prova gratis och få vapenförsäkring
0:- /mån
Första 3 månaderna, därefter 39 kr/mån
(Vapenförsäkring registreras efter köp och gäller i 6 månader om prenumerationen förblir aktiv)
Prenumerera