En dödlig variant av Salmonella fortsätter att sprida sig bland landets vildsvin. Foto: Getty Images.
DamianKuzdak
Klart: Då kan jägare börja sälja vildsvinskött
I början av november blir det nu möjligt för jägare att sälja vildsvinskött direkt till lokala butiker, restauranger och till privatpersoner. Det beskedet kom från Livsmedelsverket 16 oktober.
– Det här är ett efterlängtat steg som ger fler möjligheter
för jägare att lämna vildsvin vidare i livsmedelskedjan, för konsumenter att få
tag i vildsvinskött och för företag att utveckla sin verksamhet, säger Elin
Häggqvist, chefsjurist på Livsmedelsverket i ett pressmeddelande.
Läs vidare med +Plus
Är du redan prenumerant? Logga in
- ✔️ Var med i alla tävlingar!
- ✔️ Tillgång till alla artiklar
- ✔️ Jaktjournalen e-tidning
- ✔️ Fri tillgång till digitala arkivet
JUST NU!
Prova gratis och få vapenförsäkring
0:- /mån
Första 3 månaderna, därefter 39 kr/mån
(Vapenförsäkring registreras efter köp och gäller i 6 månader om prenumerationen förblir aktiv)
Prenumerera