Få kunskaper

Kronograftest: Garmin Xero C1 Pro

Beskrivning

Vikt: 105,6 gram (utan tripod)
Displaytyp: klarar solsken, icke reflekterande och monokrom
Dimensioner: display: 33 x 44mm
Batteritid: 2 000 skott / upp till 6 timmar
Temperaturkänslighet: -10 – 55 Celcius
Minne: 50 sessioner, max 100 skott per runda innan synkronisering krävs
Koppling: USB-C
Pris: 7 149 kronor

Garmins kronograf Xero C1 Pro, är i fickstorlek och mäter projektilhastigheter mellan 30 och 1524 meter per sekund. Garmins kronograf är helt enkelt ett tekniksprång när det gäller att enkelt och exakt mäta hur snabbt olika projektilers hastighet. Xero C1 Pro är mycket snabb och enkel att installera med enkla manualer. Med appen ShotView kan skytten organisera vad som hänt på skjutbanan via telefonen.

Xero C1 levereras med ett litet stativ och sedan placerar man kronografen intill sitt vapen och kan börja skjuta. För handladdare, bänkskyttar och långhållsskyttar är kronografen ett måste och Garmin är först på marknaden med en produkt som är enkel, liten och helt pålitlig. Med fakta från kronografen blir det enklare att laborera fram rätta krutladdningar och sedan överföra fakta till en ballistisk app. Bra kunskaper inför vinterns toppfågeljakter.

Den fakta man får från Xero C1 Pro visar projektilhastigheten, antal skott, medelhastighet samt standardavvikelse och extrem spridning efter varje skott.