Hygien är viktigt vid all kötthantering. Det är viktigt att jord och annan smuts som återfinns i päls inte kommer i kontakt med köttet. Lite ättika på sprayflaska i slaktboden är bra till hands om du oroar dig för eventuell bakterietillväxt.Foto: Per Jonson

Ta hand om vildsvinsköttet på bästa sätt

Det skjuts över 100 000 vildsvin i Sverige årligen och köttet hittar i allt större utsträckning till andra middagstallrikar än jägarens. För att få en så bra köttråvara som möjligt är det viktigt att vara noggrann under hela processen, framför allt framöver om möjligheten till direktförsäljning genomförs.

"}}

Läs vidare med +Plus

Är du redan prenumerant? Logga in

  • ✔️ Var med i alla tävlingar!
  • ✔️ Tillgång till alla artiklar
  • ✔️ Jaktjournalen e-tidning
  • ✔️ Fri tillgång till digitala arkivet

JUST NU!

Prova gratis och få vapenförsäkring

0:- /mån

Första 3 månaderna, därefter 39 kr/mån
(Vapenförsäkring registreras efter köp och gäller i 6 månader om prenumerationen förblir aktiv)

Prenumerera