Foto: Per Jonson

Viltkött – inget fusk

Matfusket i Sverige och övriga världen ökar för varje år. Datumstämplar uppdateras och varor packas om för att hamna ute i livsmedelsbutikernas diskar igen. Trots att det egentligen inte borde säljas. Tur vi jägare har förstklassigt viltkött!

Nyligen avslöjade SVT:s Uppdrag Granskning hur en grossist av asiatiska matvaror systematiskt fuskade. Bland annat silade man bort insekter från bönor för att sedan säljas till restauranger och butiker. Det mest uppseendeväckande var att myndigheterna som ska skydda oss konsumenter mot detta står helt handlingsförlamade och klarar inte att samarbeta. Detta trots att vittnen trätt fram med filmbevis.

Läs vidare med +Plus

Är du redan prenumerant? Logga in

  • ✔️ Var med i alla tävlingar!
  • ✔️ Tillgång till alla artiklar
  • ✔️ Jaktjournalen e-tidning
  • ✔️ Fri tillgång till digitala arkivet

JUST NU!

Prova gratis och få vapenförsäkring

0:- /mån

Första 3 månaderna, därefter 39 kr/mån
(Vapenförsäkring registreras efter köp och gäller i 6 månader om prenumerationen förblir aktiv)

Prenumerera