Här är fåren som fick avlivas. Ytterligare tre får hittades ihjälbitna.

Vargattack mot får i Gävle - "makabert att se"

En vargattack mot en fårbesättning upptäcktes på onsdagsmorgonen i Gävle kommun. "En del av fåren hade fått skinnen uppfläkta, så att de släpade i marken. Det var makabert att se", säger Göran Vesslén, länsstyrelsens naturbevakare vid länsstyrelsen i Gävleborg, till Jaktjournalen.

Gården ligger i Valbo, bara någon kilometer från byn Häcklinge där en närgången varg väckt uppståndelse i media den senaste tiden. En film där en varg springer rakt genom byn med en rådjurskilling i käftarna har spridits.

Det kan vara den vargen som nu dödat får i Valbo.

- Man hittade tre döda får och ytterligare åtta stycken fick avlivas eftersom veterinär bedömde att de var för svårt skadade för att kunna räddas. De kvarvarande fåren är chockade och har inte gått att undersöka riktigt. Det kan hända att fler måste avlivas, säger Göran Vesslén.

Fåren i den drabbade besättningen gick på efterbete ute på en åker. Ägaren hade satt upp fårnät med el i.

Oro för nötdjur och väg

- Kanske hoppade vargen in. Fåren hade tydliga skador efter vargbett - kraftiga bett i halsar och nackar och söndersliten vävnad i struparna, säger Göran Vesslén, som flådde kropparna efter fåren.

Djurägaren har även nötkreatur på efterbete på åkrar, som ligger alldeles intill hårt trafikerade vägen E16.

- Hagen med nötdjur ligger bara fem meter från E16 och djurägaren är mycket orolig över att djuren kan jagas ut på vägen, säger Göran Vesslen.

Det finns ännu inget DNA från den varg som varit närgången i Häcklinge eller från den senaste vargattacken. Men bettskadorna på fåren är topsade.

Området ligger inom ytterkanten av reviret Lomsjön.

- Jag skulle gissa på att det kan vara en ung avkomma från Lomsjön.

I området där fåren dödats är det många tamdjursgårdar.