Erik Einarsson såg fram emot att få sig ett minne från bäverjakten, men trofén blir aldrig klar. Foto: Privat/Gettyimages

Väntat i flera år på sin trofé – får ingen kontakt med konservatorn

Erik Einarsson i Hofors sköt för tre år sedan en bäver på närmare 30 kilo. Den levererades till en konservator i sydöstra Sverige men fortfarande har Erik inte fått tillbaka trofén. Inte heller får han tag på konservatorn när han meljat eller ringer de nummer som finns angivna på hemsidan.

Det var under en bäverjakt tillsammans med kompisar från Sydsverige för tre år sedan som den stora bävern sköts. Även kamraterna sköt bävrar, och eftersom de bodde ganska nära en konservator bestämdes att de skulle ta med Eriks bäver och lämna in den tillsammans med sina. – Jag väntade och väntade men bävern blev aldrig klar. Jag hörde ingenting. Jag vet att det kan ta lång tid, men efter två år ringde jag och då sa konservatorn att han skulle börja med den inom två veckor. Sedan dess har jag inte hört något och han har inte svarat när jag försökt kontakta honom. Erik Einarsson har flera vänner som haft liknande erfarenheter från samma konservator och nu när han tröttnat och börjat höra av sig till andra jägare visar det sig att många delar hans historia. – Jag tycker det är dåligt. Kundbemötandet kunde vara bättre. Man vill ju få klara besked från början. Säger konservatorn att det kommer ta tre år eller mer kan man ju välja att lämna till någon annan.

Läs vidare med +Plus

Är du redan prenumerant? Logga in

  • ✔️ Var med i alla tävlingar!
  • ✔️ Tillgång till alla artiklar
  • ✔️ Jaktjournalen e-tidning
  • ✔️ Fri tillgång till digitala arkivet

JUST NU!

Prova gratis och få vapenförsäkring

0:- /mån

Första 3 månaderna, därefter 39 kr/mån
(Vapenförsäkring registreras efter köp och gäller i 6 månader om prenumerationen förblir aktiv)

Prenumerera