Leif Östling och stövaren Bonny hittades svårt skadade utmed en skogsbilväg. Leif Östling avled av skadorna och nu vill änkan Maivor och andra anhöriga att människor som vet något om saken hör av sig till polisen. Foto: Privat

Vad hände på Leif och Bonnys sista cykeltur?

Bjästa (JJ) Polisen behöver tips om vad som hände Leif Östling och hans stövare Bonny. De kom aldrig hem från sin vanliga cykeltur utan påträffades svårt skadade utmed en skogsbilväg. Leif Östling avled i lördags.

Det var fredagen den 14 juli som Leif Östling och 18 månader gamla hamiltonstövaren Bonny gav sig ut på motionstur i Bjästa söder om Örnsköldsvik. Det är ett område där Leif Östling motionerat sina stövare i 30 års tid. – Jag skjutsade honom och hunden och cykeln ungefär en mil bort vid 17-18-tiden. De kom aldrig hem och på kvällen, berättar hustrun Maivor Östling. Först hittades cykeln liggande på grusvägen. Den var närmast oskadd så när som på skrapskador på pakethållaren och tecken på våld mot ”springern” – fjädern i konstruktionen var krökt. Leif Östling påträffades svårt skadad cirka 300 meter från cykeln, liggande i diket.

Läs vidare med +Plus

Är du redan prenumerant? Logga in

  • ✔️ Var med i alla tävlingar!
  • ✔️ Tillgång till alla artiklar
  • ✔️ Jaktjournalen e-tidning
  • ✔️ Fri tillgång till digitala arkivet

JUST NU!

Prova gratis och få vapenförsäkring

0:- /mån

Första 3 månaderna, därefter 39 kr/mån
(Vapenförsäkring registreras efter köp och gäller i 6 månader om prenumerationen förblir aktiv)

Prenumerera