"Oprövade kortet" Disa har nu varit med och jagat fram två björnar som värmländske jägaren David Nilsson varit med och skjutit. Foto: Privat

Två björnar för David i årets björnjakt

Hälsingland (JJ) Det går bra i björnjakten för David Nilsson. Han har varit med om att fälla två björnar i trakterna av Färila i år.

Det började med att man i onsdags hittade en björnskit och släppte gråhunden Odin, som var med på en lyckad björnjakt i fjol. – Men Odin har fått cancer så han orkade inte. Då satte jag på ett prövat kort, tvååriga jämttiken Åsbråtens Disa och björn och hundar gick in på grannmarken, berättar David Nilsson. De fick tag i hundarna och var på väg hem när de fick samtal från en person som sett en björn gå över en väg. – Jag släppte Disa och Anders Carlström släppte gråhunden Wildworkers Atlas. Det blev upptag men det buktade runt-runt precis som en hare och då gick vi in och ställde oss mitt i området, berättar David. Rätt vad var kom björnen ut framför dem och de fick i väg två skott. – Ytterligare 200 meter bort blev det ståndskall och där kunde vi avsluta. Det var en hanbjörn på 62 kilo, berättar David.

Läs vidare med +Plus

Är du redan prenumerant? Logga in

  • ✔️ Var med i alla tävlingar!
  • ✔️ Tillgång till alla artiklar
  • ✔️ Jaktjournalen e-tidning
  • ✔️ Fri tillgång till digitala arkivet

JUST NU!

Prova gratis och få vapenförsäkring

0:- /mån

Första 3 månaderna, därefter 39 kr/mån
(Vapenförsäkring registreras efter köp och gäller i 6 månader om prenumerationen förblir aktiv)

Prenumerera