Ett överlyckligt gäng! Nere till vänster guldälgskytten Anne Brobakken Geving, Till höger om henne Pernilla Gripp. Bakre raden från höger: Mona Nordfjellmark, Lena Nordfjellmark, Maren Opdahl, Mette Moe.

”Tjejgänget” avslutade jakthelgen med riktig drömtjur

Strömsund (JJ) Det är ingen hemlighet att nordvästra Jämtland hyser enorma älgtjurar. Tjejgänget i Ströms Vattudal avrundade sin jakthelg på bästa tänkbara sätt, när 24-taggaren kom i gångstånd mot passkedjan.

Tjejgänget består både svenskor och norskor som tröttnat på att det alltid bara är en massa karlar som jagar. Mona Nordfjellmark berättar att hennes syster Lenas man äger en skogsfastighet i Ströms Vattudal. Eftersom Lena var enda kvinna i jaktlaget i många år bestämde hon sig till sist för att sätta ihop ett eget jaktlag med bara tjejer. Sagt och gjort. I höst jagade jaktlaget tillsammans en långhelg i slutet av oktober, för nionde året i rad. – Vi har det alltid superkul och våra lokala hundförare ser framemot den här jakten varje år. De vet att vi lägger ner stor omsorg på att ha det bra. En i gänget, Mette Moe är kock, så det blir riktigt bra mat, berättar Mona.

Läs vidare med +Plus

Är du redan prenumerant? Logga in

  • ✔️ Var med i alla tävlingar!
  • ✔️ Tillgång till alla artiklar
  • ✔️ Jaktjournalen e-tidning
  • ✔️ Fri tillgång till digitala arkivet

JUST NU!

Prova gratis och få vapenförsäkring

0:- /mån

Första 3 månaderna, därefter 39 kr/mån
(Vapenförsäkring registreras efter köp och gäller i 6 månader om prenumerationen förblir aktiv)

Prenumerera