Skjuter du ett vildsvin med betar så kan det vara kul att spara dem som ett minne, men det gäller att vara noggrann när man kapar skallen inför kokningen.
Ta hand om vildsvinstrofén
Oavsett om vildsvinsbetarna är stora eller små kan det vara kul att göra iordning dem och spara dem som ett minne från jakten. Men betar är relativt ömtåliga så det gäller att vara försiktig och noggrann när man ska ta hand om dem.
Jag kommer ihåg första gången jag skulle ta hand om ett par vildsvinsbetar. Tanken slog mig aldrig att jag skulle kunna kapa käkarna utan jag letade i stället fram den största gryta jag kunde hitta i verkstaden och kokade hela vildsvinsskallen. Detta är minst sagt ogjort arbete om man inte vill spara hela skallen. Och det ville jag inte.
Läs vidare med +Plus
Är du redan prenumerant? Logga in
- ✔️ Var med i alla tävlingar!
- ✔️ Tillgång till alla artiklar
- ✔️ Jaktjournalen e-tidning
- ✔️ Fri tillgång till digitala arkivet
JUST NU!
Prova gratis och få vapenförsäkring
0:- /mån
Första 3 månaderna, därefter 39 kr/mån
(Vapenförsäkring registreras efter köp och gäller i 6 månader om prenumerationen förblir aktiv)
Prenumerera