En björn har fällts och då är det viktigt att kroppen snabbt kyls ned, annars riskerar köttet att förstöras. Livsmedelsverket inskärper nu att de svenska länsstyrelserna inte följt EU-lagstiftningen - ett faktum som kommer att försvåra för björnjägarna. Arkivbild: Per Jonson

Strikt lagtolkning försvårar för björnjägare att sälja köttet

En ny striktare regeltolkning från Livsmedelsverkets personal kommer att försvåra för björnjägare som vill sälja sina skjutna björnar under höstens jakt.Livsmedelsverket meddelar att skjutna björnar, som ska säljas, bara får tas ur på skottplatsen eller på vilthanteringscentral. De får inte flås på andra ställen än i på vilthanteringscentral.- Det blir ökad risk för att björnarna surnar, säger Sten Karelius vid Karelius chark i Lima i Dalarna och får medhåll av jägaren Jonny Persson i Idre.

"}}

Läs vidare med +Plus

Är du redan prenumerant? Logga in

  • ✔️ Var med i alla tävlingar!
  • ✔️ Tillgång till alla artiklar
  • ✔️ Jaktjournalen e-tidning
  • ✔️ Fri tillgång till digitala arkivet

JUST NU!

Prova gratis och få vapenförsäkring

0:- /mån

Första 3 månaderna, därefter 39 kr/mån
(Vapenförsäkring registreras efter köp och gäller i 6 månader om prenumerationen förblir aktiv)

Prenumerera