Henrik Hoffman, vd på företag Vilth ser med tillförsikt på framtiden för rapporteringstjänsten han varit med och skapat.

Stort intresse för jaktapp

Kungsbacka (JJ) I våras lanserades appen Vilth som ska göra det enklare för jaktlag att hålla koll på tilldelning samt att rapportera avskjutning inom exempelvis älg- och kronskötselområden. Intresset för appen har hittills varit stort.

Henrik Hoffman, Björkvik är vd för företaget och berättar för Jaktjournalen att 40 skötselområden redan registrerat sig. – Det känns verkligen kul. Vår ambition är att tillhandahålla en tjänst som är modulär, enkel och användarvänlig, men som också sparar tid. Man ska inte behöva sitta och ringa runt till alla och rapportera kvarvarande tilldelning eller förändringar i avskjutningsplanen längre, säger han. Poängen med appen är att områden som behöver ha kontroll över avskjutningen registrerar sig och exempelvis jaktledarna i respektive jaktlag sköter rapporteringen. Jägarna kommer via SMS eller via appen få all nödvändig info för jakten. Jaktledarna kan allteftersom jakten fortgår enkelt via SMS eller i appen sedan återrapportera avskjutning. Alla rapporter sammanställs därefter automatiskt av tjänsten så inget extraarbete krävs för att leverera uppgifterna vidare till Svenska Jägareförbundet och Länsstyrelsen.

Läs vidare med +Plus

Är du redan prenumerant? Logga in

  • ✔️ Var med i alla tävlingar!
  • ✔️ Tillgång till alla artiklar
  • ✔️ Jaktjournalen e-tidning
  • ✔️ Fri tillgång till digitala arkivet

JUST NU!

Prova gratis och få vapenförsäkring

0:- /mån

Första 3 månaderna, därefter 39 kr/mån
(Vapenförsäkring registreras efter köp och gäller i 6 månader om prenumerationen förblir aktiv)

Prenumerera