Så tar du hand om den fällda bocken i värmen

Fukt och värme är mikrobernas livselixir och jägarens stora utmaning sedan bocken är fälld. Här är de bästa tipsen för optimal kötthantering i sensommarhetta.

Bockjaktspremiären sammanfaller med ideala förhållanden för bakterietillväxt. Dessutom är det mitt i flugornas hög­säsong. På ett ögonblick kombineras jaktlyckan med kampen mot de som vill dela bytet och samtidigt förstöra det. Scenen byts och nu handlar det om livsmedelshantering och god hygien.

Läs vidare med +Plus

Är du redan prenumerant? Logga in

  • ✔️ Var med i alla tävlingar!
  • ✔️ Tillgång till alla artiklar
  • ✔️ Jaktjournalen e-tidning
  • ✔️ Fri tillgång till digitala arkivet

JUST NU!

Prova gratis och få vapenförsäkring

0:- /mån

Första 3 månaderna, därefter 39 kr/mån
(Vapenförsäkring registreras efter köp och gäller i 6 månader om prenumerationen förblir aktiv)

Prenumerera