Ruger 10/22 Take Down

Rugers 10/22 är en klassiker från 1964 som finns i många varianter. Sedan ett par år finns den som Take Down. Bill Rugers 10/22 är tillverkad i över en miljon exemplar. Få tillverkare kan slå denna siffra. Jaktjournalen var tvungen att se om populariteten är befogad.

Kaliber .22 är världens mest populära kaliber. Årligen säljs omkring en miljard patroner i kalibern. Patronen är användbar till allt från ”plinking”, träning, tävling och jakt på de minsta viltslagen. Patronen har mild rekyl, attraktivt pris och en förvånansvärt bra precision.
Sturm Ruger & Co Inc startade sin verksamhet 1949 och många korpar kraxade över fabrikskomplexet och förutspådde en snar konkurs. I dag är Sturm Ruger är en av världens största vapentillverkare.
William B Ruger formulerade en företagsfilosofi som innebar att ”varje produkt skulle vara av sådan kvalitet och konstruktion att han själv ville ha den även om den var tillverkad av en konkurrent”. Konceptet har varit framgångsrikt under företagets snart 70-åriga historia. Sturm Ruger producerar vapen för bland annat jägare, sportskyttar, självförsvar, polis och statliga myndigheter inom försvarssektorn.

Läs vidare med +Plus

Är du redan prenumerant? Logga in

  • ✔️ Var med i alla tävlingar!
  • ✔️ Tillgång till alla artiklar
  • ✔️ Jaktjournalen e-tidning
  • ✔️ Fri tillgång till digitala arkivet

JUST NU!

Prova gratis och få vapenförsäkring

0:- /mån

Första 3 månaderna, därefter 39 kr/mån
(Vapenförsäkring registreras efter köp och gäller i 6 månader om prenumerationen förblir aktiv)

Prenumerera