Nummer 11 av Jaktjournalen är nu ute.

Nytt nummer ute!

Fullt drev från start: Det utlovades bra jakt och säkra hundar när vi drog till Roslagen för rådjursjakt. Och i detta fall överträffar verkligheten dikten. Redan innan hundföraren stängt bildörren var drevet i full gång.

Pangstart på septemberjakten:  Hundarna har varit lösa kanske en kvart då det sprakar till i radion...

Täta bukter när finnarna släpps loss: Gott om räv, stora jaktmarker, och förväntansfulla jägare väntar när Erik Liljekvist ska släppa loss sina finska rävpiskor, några mil söder om Borås. Som vanligt har han med sig terriern som ett ess i rockärmen.

Änder och rappa höns på schemat: Daggen sitter i gräset och på väg ut till pass ångrar sig den som inte valt gummistövlar. Men morgonen är fin. Vinden lyser med sin frånvaro och himlen är lätt blå när skyttarna ställer ut för andjakt. De flesta gör det på sin skoltid.

Allt du behöver veta när köttet ska i kvarnen: Köttfärsen är vårt kanske mångsidigaste livsmedel och kan omvandlas till allt från korv till tacos och lasagne. Men vilka är egentligen de bästa bitarna att mala och hur behandlar man bäst köttet innan det stoppas i kvarnen? Vi snackar färs med erfarne styckaren och jägaren Tobias Saanum på Basunda gård i Östergötland.

8,5x55 Blaser - en framtida favorit?: Varför konstruera en ny kaliber för jakt? Det enkla svaret är nog att man kan och har muskler att göra det. Någon egen patrontillverkning har inte tyska Blaser men däremot ett mångåriga samarbeten med både Norma och RWS. Samarbeten som lett fram till nya kalibrar. 8,5x55 Blaser kan man säga är baserad på .338 Winchester magnum men med en kort och knubbig hylsa.

Alltid i Jaktjournalen:

Nyheter: De viktigaste jaktliga nyheterna från månaden som gått. Månadens hund: Strävhårig tax, Råbockmossens Ruffa  Vapentest: Mauser M18 Pure Max Veterinärt: Luriga luftvägsproblem Viltarian: Viltfärsbiffar och rådjursspett

Sätter punkt för detta nummer: Cornelia Dagoberth, nybliven världsmästare i jaktskytte.

Har du inte redan tidningen? Teckna en prenumeration på Sveriges största oberoende jakttidning här!