Nr 9 av Jaktjournalen 2024 finns nu i butik.

Nytt nummer ute!

Älgjakt, filminspelning och en jäkla massa annat

Älgkons misstag räddar otursdagen: Älgkon gör ett utfall mot hunden. Det gör all skillnad och dagen i älgskogen slutar med jaktlycka för Jonte Berglund och jämthunden Bark..

Älglösa jaktlag: Många jägare kan relatera till jägarna i satiren och Youtube-fenomenet Småstadsliv. Vi följde med en inspelning med Älglösa jaktlag..

Gidlunds har ripjakt i blodet: På dagens meny står ripjakt med fyra välmeriterade hundar, en engelsk och tre irländska settrar. Förväntningarna är på topp..

Så jagar du in harhunden: I generationer har stövare som driver harar hörts runt om i vårt avlånga land, men vad är egentligen hemligheten bakom framgångsrika hundar och uppfödare?

JJ testar 10 underställ: Jaktsäsongen 23-24 har Jaktjournalen genomfört ett långtidstest av tio olika märken och modeller!

Konflikter i jaktlaget:  Köttlotter, passlottning, hundförare och datum. Lägg till släktband, nya familjebildningar och förändring i markerna så är det bäddat för konflikt. Jaktledarens roll är mer än att planera och genomföra jakt. Det är också att hantera olika viljor.

Alltid i Jaktjournalen:

Nyheter: De viktigaste jaktliga nyheterna från månaden som gått. Månadens hund: Östsibirisk laika, Järhagens Folke. Vapentest: Browning Maral 4x. Veterinärt: Ögonskador kan bli ödesdigra. Viltarian: Plankstek på hjort, viltgryta med potatisstomp och vildsvinsskav.

Sätter punkt för detta nummer gör Anders Lindström, ny generalsekreterare i Jägarnas riksförbund.

Har du inte redan tidningen? Teckna en prenumeration på Sveriges största oberoende jakttidning här!