Nr 8 av Jaktjournalen 2024. Bild :Getty Images/Montage.

Nytt nummer ute!

Bockar, bockar, bockar- och en massa annat

Oavsett vad du helst jagar finns det alltid något att läsa i Jaktjournalens pappersupplaga. I nummer åtta är det fokus på bockjakt. Bland annat får du följa med på premiärjakt och läsa om hur man lyckas med förvaltningen. Självklart bjuds du också på en massa annat. Trevlig läsning!

Bockjaktspremiär gav medalj: Följ med  Lennart Martinsson på magisk råbockspremiär.

Far och son i Duck boat:  På en sida av Torneälven sitter de svenska jägarna, på den andra de finska. Det är den 20 augusti och sjöfågelpremiär...

Björndröm gick i uppfyllelse: Endast iklädd shorts och t-shirt stod Jakob Göransson och väntade på sin pizza. Då ringde telefonen. Ett par timmar senare hade han skjutit sin första björn.

Nå framgång i förvaltningen av råbockar: Jaktjournalen hade förmånen att få följa med Felix Eriksson på Röhls Egendom och ta del av hans djupa kunskaper om hur man får fram stora bockar.

Bockjägare tipsar, så lyckas du med bockjakten: Råbockar kan vara väldigt skygga, och väldigt varska. Jaktformen ställer sina krav. Vi har pratat med några jägare om hur de tänker kring bockjakten.

Här sköts största bockarna: Som vanligt sticker Kalmar län ut när det kommer till statistiken om Sveriges största bockar. 

Långtidstest av hundpejlar: Under jaktsäsongen 2023/2024 har Jaktjournalen gjort en långtidstest av tre hundpejlsystem som lanserades i fjol vid Elmia Game Fair. Det handlar om Garmin 300, Lafayette Mini och Tracker Bark. 

Nyheter: De viktigaste jaktliga nyheterna från månaden som gått. Månadens hund: Korthårig Vorsteh, Knallapportens Jaako Vapentest: Strasser RS 700 Veterinärt: Förbered dig på det värsta. Viltarian: Andbröst-tartare, Råbiff på rådjur, Viltburgare med tryffel.

Sätter punkt för detta nummer gör Martin Brenne som tillsammans med  Gråhunden Grom erövrade du det första svenska björnjaktchampionatet.

Har du inte redan tidningen? Teckna en prenumeration på Sveriges största oberoende jakttidning här!