Zarro blev biten och riven över hela kroppen. Hunden har också en fraktur på bröstkorgen och en armbåge är mycket svullen. Foto: Privat

Luzernerstövare svårt skadad i lodjursattack

Värnamo (JJ) I helgen attackerades den åttaåriga luzernerstövaren Zarro av lodjur under en rävjakt utanför Värnamo. Hunden jagar inte lodjur och överraskades av katten under en söktur. I området finns en mycket tät lodjursstam och nu vill jägarna ha licensjakt.

Kenny Andersson var ute på lördagen och jagade räv med sin åttaåriga rävchampion på sin jaktmark öster om sjön Hindsen, utanför Värnamo. Under dagen drev hunden ner två rävar i gryt, och frampå eftermiddagen var han ute på en söktur. – Han var till oss en sväng men gick ut igen. Plötsligt hör jag ett illvrål och tänkte att det kanske var ett upptag på hare eller nåt. Men det vara bara ett kort skrik sen vart det tyst, berättar Kenny. Zarro tog sitt bakspår och kom upp på vägen 100 meter bortanför Kenny. Trots att Kenny ropade stod hunden kvar på samma plats. – Jag gick fram till hunden och ser då att han hänger med huvudet och är blodig.

Läs vidare med +Plus

Är du redan prenumerant? Logga in

  • ✔️ Var med i alla tävlingar!
  • ✔️ Tillgång till alla artiklar
  • ✔️ Jaktjournalen e-tidning
  • ✔️ Fri tillgång till digitala arkivet

JUST NU!

Prova gratis och få vapenförsäkring

0:- /mån

Första 3 månaderna, därefter 39 kr/mån
(Vapenförsäkring registreras efter köp och gäller i 6 månader om prenumerationen förblir aktiv)

Prenumerera