Andreas Lidström vid Lapplands viltcentral svarar på kritiken från Livsmedelsverket.

Liten viltcentral i blåsväder efter livsmedelsinspektion - ägaren är kritisk

Livsmedelsverket har funnit omständigheter hos Lapplands viltprodukter som myndigheten ser allvarligt på. Det rapporteras om fem år gammalt björnkött som blev korv, vildfångad fisk som såldes utan tillstånd och renar som inte slaktats på rätt sätt. Men ägaren Andreas Lidström försvarar sig med näbbar och klor och framhåller att flera av Livsmedelsverkets påpekanden är bagateller. 
"Med sådana regler som Livsmedelsverket stödjer sig på blir det omöjligt att hålla igång en småskalig anläggning som vår", säger Andreas Lidström.

P4 Västerbotten rapporterar om inspektionen som Livsmedelsverket gjorde vid Lapplands viltprodukter i Vilhelmina i mars i år. Man fann bland annat att fem år gammalt björnkött som använts till att göra korv.

Läs vidare med +Plus

✓ Tillgång till alla artiklar ✓ Jaktjournalen e-tidning ✓ Fri tillgång till digitala arkivet

1 månad
(Avsluta när du vill)

1:-

Därefter 39:-/månad

Lås upp