Andreas Lidström vid Lapplands viltcentral svarar på kritiken från Livsmedelsverket.

Liten viltcentral i blåsväder efter livsmedelsinspektion - ägaren är kritisk

Livsmedelsverket har funnit omständigheter hos Lapplands viltprodukter som myndigheten ser allvarligt på. Det rapporteras om fem år gammalt björnkött som blev korv, vildfångad fisk som såldes utan tillstånd och renar som inte slaktats på rätt sätt. Men ägaren Andreas Lidström försvarar sig med näbbar och klor och framhåller att flera av Livsmedelsverkets påpekanden är bagateller. 
"Med sådana regler som Livsmedelsverket stödjer sig på blir det omöjligt att hålla igång en småskalig anläggning som vår", säger Andreas Lidström.

P4 Västerbotten rapporterar om inspektionen som Livsmedelsverket gjorde vid Lapplands viltprodukter i Vilhelmina i mars i år. Man fann bland annat att fem år gammalt björnkött som använts till att göra korv.

Läs vidare med +Plus

Är du redan prenumerant? Logga in

  • ✔️ Var med i alla tävlingar!
  • ✔️ Tillgång till alla artiklar
  • ✔️ Jaktjournalen e-tidning
  • ✔️ Fri tillgång till digitala arkivet

JUST NU!

Prova gratis och få vapenförsäkring

0:- /mån

Första 3 månaderna, därefter 39 kr/mån
(Vapenförsäkring registreras efter köp och gäller i 6 månader om prenumerationen förblir aktiv)

Prenumerera