Läraren demonstrerade med Djurfront och har inte längre kvar sin anställning på Brunnsviks folkhögskola i Borlänge. Foto: Skärmdump Sahlins struts och Gettyimages, montage

Läraren som demonstrerade med Djurfront har lämnat sitt jobb

Folkhögskoleläraren som demonstrerade med Djurfront utanför Kupolen i Borlänge har lämnat sin tjänst på Brunnsviks folkhögskola. – Han jobbar inte på skolan längre, säger socialdemokratiska riksdagsledamoten Maria Strömkvist, som är styrelseordförande på skolan.

Jaktjournalen berättade i februari 2019 om Djurfronts försök att driva företaget Sahlins struts i Borlänge till nedläggning. Aktivisterna satte upp plakat där ägarfamiljen uppmanades att stänga verksamheten. Familjen och anställda fick också ta emot ett 30-tal hotfulla telefonsamtal – bland annat uppmanades en son i ägarfamiljen: ”Du borde tänka på säkerheten för dina föräldrar.” Eftersom Djurfront är en militant, våldsbejakande organisation, som inte accepterar att människan överhuvudtaget sätter sig över djur, upplevde ägarfamiljen stort obehag och polisanmälde trakasserierna och hoten.

Läs vidare med +Plus

Är du redan prenumerant? Logga in

  • ✔️ Var med i alla tävlingar!
  • ✔️ Tillgång till alla artiklar
  • ✔️ Jaktjournalen e-tidning
  • ✔️ Fri tillgång till digitala arkivet

JUST NU!

Prova gratis och få vapenförsäkring

0:- /mån

Första 3 månaderna, därefter 39 kr/mån
(Vapenförsäkring registreras efter köp och gäller i 6 månader om prenumerationen förblir aktiv)

Prenumerera