Stående fågelhundsklubbar reagerar kraftigt på Royal Canins beslut att inte sponsra jaktprov där vilt fälls. Foto: Per Jonson

Jakthundsklubbar bojkottar hundfoderföretag

Kungsbacka (JJ) Det välkända hundfoderföretaget Royal Canin vill inte längre sponsra jaktprov där vilt fälls. Ledande representanter för bland annat Svenska Pointerklubben och Svenska Vorstehklubben kritiserar nu öppet företaget som jaktmotståndare.

Både bland stående fågelhundar och retrievers har jaktprov där fågel fälls. Hundklubbarna har också många gånger ett sponsoravtal med hundfodertillverkare. Nu har dock bland annat Svenska Pointerklubben beslutat sig för att bojkotta tillverkaren Royal Canin sedan det framkommit att de inte längre vill sponsra den typen av jaktprov. – Vi tog beslutet nu i vår på ett styrelsemöte. Vi var hundra procent eniga, säger Kalle Stolt, fd ordförande för Svenska Pointerklubben. Enligt Kalle Stolt finns det ingen anledning att gå till en direkt jaktfientlig hundfoderproducent om det finns andra som stödjer den svenska jakttraditionen och som också har ett bra foder.

Läs vidare med +Plus

Är du redan prenumerant? Logga in

  • ✔️ Var med i alla tävlingar!
  • ✔️ Tillgång till alla artiklar
  • ✔️ Jaktjournalen e-tidning
  • ✔️ Fri tillgång till digitala arkivet

JUST NU!

Prova gratis och få vapenförsäkring

0:- /mån

Första 3 månaderna, därefter 39 kr/mån
(Vapenförsäkring registreras efter köp och gäller i 6 månader om prenumerationen förblir aktiv)

Prenumerera