I fjol segrade Västerbottens hund, Fäbobergets Wilke, med Johan Möller, Lögdeå. I år får västerbottningarna chansen att försvara segern på hemmaplan. Foto: Holger Nilsson.

Hundarna till Älghund-SM uttagna

Kungsbacka (JJ) Årets hundar till Älghund-SM är nu uttagna. Överlag har det varit höga poäng på de just avslutade kvaltävlingarna. SM:et avgörs den 30 september i skogarna utanför Lycksele.

För 23:e året i följd arrangeras SM för älghundar, i år är det Västerbottens Älghundklubb tillsammans med Svenska Älghundklubben och Jaktjournalen som står för arrangemanget. SM:et kommer att avgöras i skogarna runt Lycksele där flera olika älghundsmästerskap tidigare avgjorts. Tävlingscentrum är förlagt vid Ansia Camping. Noterbart är att årets kvaltävlingar i stort sett visat upp mycket höga resultat, med något undantag. – Jag känner redan nu en härlig stämning inför SM:et. Det kommer att bli en riktigt dramatisk drabbning med toppskiktet av de svenska älghundarna som trots sensommarvärme presterat imponerande höga resultat på kvalen, säger Holger Nilsson, chefredaktör vid Jaktjournalen som bevakar sitt 23 SM. Följande hundar har kvalificerat sig för start:

Läs vidare med +Plus

Är du redan prenumerant? Logga in

  • ✔️ Var med i alla tävlingar!
  • ✔️ Tillgång till alla artiklar
  • ✔️ Jaktjournalen e-tidning
  • ✔️ Fri tillgång till digitala arkivet

JUST NU!

Prova gratis och få vapenförsäkring

0:- /mån

Första 3 månaderna, därefter 39 kr/mån
(Vapenförsäkring registreras efter köp och gäller i 6 månader om prenumerationen förblir aktiv)

Prenumerera