Skogsbolaget Glommen skog hjälper den markägare och rävjägare att driva process för att få reda på varför en rävåtel blev övervakad med hemlig kamera. Foto: Gettyimages, montage

Ger rättshjälp till rävjägare som polisen filmade hemligt

Skogsägarföreningen Glommen skog har beslutat bidra ekonomiskt till rättsprocessen för den rävjägare och den markägare som norska polisen filmade med en hemlig livekamera. Både jägarna och skogsbolaget vill veta på vilka grunder det beslutades om hemlig kamera.

Jaktjournalen berättade om ärendet för några veckor sedan. Rävjägaren Terje Carlsson såg någonting som blinkade i närheten av rävåteln när han satt på pass. Det visade sig vara en hemlig övervakningskamera som sände livefilm till polisstationen. Polisen har förklarat att man trodde att det var olagligt att lägga ut slaktrester från gris på rävåteln. Därför begärde man att få sätta upp en en hemlig livekamera och Sör-Österdal tingrätt gav klartecken. Men det visade sig att just slaktrester från gris och fjäderfä var okej att ha som åtel, enligt besked som Terje Carlsson och markägaren och jägaren Per Tore Indset fått via mejl från statliga Mattillsynet. Efter att norska TV2 börjat gräva i historien meddelade polisen att Carlsson och Indset inte var misstänkta för något brott. Men de får inte se på vilka grunder deras åtel övervakats. Handlingarna som tingsrätten lämnar ut är till stor del maskade.

Läs vidare med +Plus

Är du redan prenumerant? Logga in

  • ✔️ Var med i alla tävlingar!
  • ✔️ Tillgång till alla artiklar
  • ✔️ Jaktjournalen e-tidning
  • ✔️ Fri tillgång till digitala arkivet

JUST NU!

Prova gratis och få vapenförsäkring

0:- /mån

Första 3 månaderna, därefter 39 kr/mån
(Vapenförsäkring registreras efter köp och gäller i 6 månader om prenumerationen förblir aktiv)

Prenumerera