Midsommarmat

Färskost, rökt älghjärta , gräslök och en kall. Svårare behöver det inte vara.

Fira midsommar med mycket hjärta!

Midsommarafton är inte bara en svensk högtid med gamla anor. Det är verkligen sommardagen med stort S. Nu ska sillen ätas och grillen tändas. Men glöm inte bort det enkla, som en knäckemacka och en kall till exempel. 

Jägaren har verkligen en del gott att lägga på grillen. Älg, vildsvin eller hjort. Bara att välja ur det frysen har att erbjuda!

Men när du står där och pysslar med marinader och annat som ska göra middagen till en njutning. Glöm inte bort det enkla. Som en knäckemacka med färskost, rökt älghjärta och lite gräslök till exempel.

Häll upp en kall och sätt dig på ljugarbänken och njut. En midsommar med mycket hjärta kan ju inte gå fel. 

Jaktjournalen vill med detta enkla råd önska sina läsare en riktigt fin midsommarhelg. Tack för att ni följer oss både på nät och i papper. Ni är bäst!