Jägarna i Idkerbergets jaktvårdsklubb kan jaga igen.

Efter avtalsmissen: Klart för älgjakt i Idkerberget

Nu har det löst sig med problemen som stoppade all jakt i Idkerbergets jaktklubb. Nu får lagets medlemmar jaga på nästan alla marker i jaktlaget igen.

Jaktjournalen berättade den 10 oktober om det tråkiga läget för ett 40-tal jägare i Idkerbergets jaktklubb i Borlänge. Efter en omarrondering 2022 hade de missat att sluta nya avtal med alla markägare.

Det ledde till stopp för all jakt.

Jaktjournalen har inte lyckats nå ordföranden i jaktvårdsklubben.

Leif Kohlsetn sitter i styrelsen för Gyllbergets älgskötselområde, där Iderkerbergets jaktvårdsklubb ingår.

"Markägare tog ur sin mark"

- Det var klubben själv som stoppade all jakt, eftersom man insåg att det inte fanns avtal med alla markägare. Det upptäckte man när en markägare tog ur sin mark, säger Leif Kohlseth till Jaktjournalen.

Nu rapporterar Borlänge Tidning i sin pappersupplaga att situationen löst sig för jaktklubben. Tidningen citerar ur ett brev till medlemmarna, där jaktklubbens ledning berättar att enskilda medlemmar lagt ned stort jobb på att teckna avtal med markägare.

"Det ska de ha en stor eloge för, för tack vare den insatsen är det i dagsläget inte många omarkerade områden kvar på kartan", skriver ledningen för klubben.

Startar idag

Älgjakten i Idkerbergets jaktvårdsklubb startar idag och man jagar över helgen. Beroende på resultatet kan det bli fler älgjaktsdagar framöver.

Klubben har haft 3.800 hektar jaktmark och tilldelningen i älgjakten har varit fem vuxna och fri kalv.

Klbbledningen konstaterar att det nu går att jaga på i princip alla marker i området, utom "öster sida", skriver Borlänge Tidning.