Mossekes Zlatan och Thomas Edström fick en kalldusch när de återvände till förläggningen efter avslutat jaktprov på Drev-SM. Foto: Per Jonson

Domarmisstag förstörde Tomas mästerskap

Gålö (JJ) I måndags genomfördes drev-SM för taxar. En av deltagarna, Tomas Edström fick dock åka hem, både ledsen och besviken. Trots att hunden genomfört ett prismeriterande prov blev resultatet, med Tomas egna ord, katastrofalt. Detta på grund en domarmiss, som dessutom påpekades av en annan domare.

KEP – kan ej prissättas blev anteckningen i protokollet efter genomfört jaktprov på Drev-SM för Tomas Edström och korthårstaxen Mossekes Zlatan. – Jag är besviken. Det är inte rättvist, säger Tomas när Jaktjournalen ringer honom för att ta reda på vad som hände. Vad han syftar på är att Zlatan egentligen skulle fått ett pris efter avslutat prov. Men eftersom hunden på domarens anvisan kopplades upp tidigare än reglerna föreskriver gills inte prestationen. Förra året började nya provregler gälla. Hunden måste vara lös 180 minuter alternativt ha drivit 2×60 minuter.

Läs vidare med +Plus

Är du redan prenumerant? Logga in

  • ✔️ Var med i alla tävlingar!
  • ✔️ Tillgång till alla artiklar
  • ✔️ Jaktjournalen e-tidning
  • ✔️ Fri tillgång till digitala arkivet

JUST NU!

Prova gratis och få vapenförsäkring

0:- /mån

Första 3 månaderna, därefter 39 kr/mån
(Vapenförsäkring registreras efter köp och gäller i 6 månader om prenumerationen förblir aktiv)

Prenumerera