Tobias Lindgren har med hjälp av Jaktia i Umeå tagit den här bilden. Den visar överst tre studsare och sedan Tikka T3 TAC A1 med invikt kolv. Under det olika typer av jaktgevär som plockas isär med enkla handgrepp och blir avsevärt kortare än Tikkan. Foto: Tobias Lindgren.

Det är den vikbara Tikkan polisen vill stoppa

Umeå (JJ) Andra vapen kan enkelt plockas isär och blir då kortare än Tikka T3 TAC A1. Men det är bössan med den vikbara kolven polisen vill stoppa. Nu ska saken upp i Kammarrätten och hittills har tvisten om Tobias Lindgrens licens kostat honom 74 000 kronor.

Jaktjournalen har i flera artiklar berättat om Tobias Lindgren i Umeå och hans rättsliga strid för att få licens på en Tikka T3 TAC A1 i kalibern 6,5 Creedmoore. Polisens motivering för att neka licens är att vapnet har vikbar kolv, vilket kan underlätta för kriminella att dölja det under transport. Polismyndigheten anser också att bössan har ett militärt utseende och pekar på att det är utrustat med pistolgrepp, vilket skulle göra det enklare att avfyra utan stöd mot axeln.

Läs vidare med +Plus

Är du redan prenumerant? Logga in

  • ✔️ Var med i alla tävlingar!
  • ✔️ Tillgång till alla artiklar
  • ✔️ Jaktjournalen e-tidning
  • ✔️ Fri tillgång till digitala arkivet

JUST NU!

Prova gratis och få vapenförsäkring

0:- /mån

Första 3 månaderna, därefter 39 kr/mån
(Vapenförsäkring registreras efter köp och gäller i 6 månader om prenumerationen förblir aktiv)

Prenumerera