Torsten Nilsson, till vänster och ordförande i Jägareförbundet i Uppsala län, ger sin syn på striden om vargen, WWF och Jägareförbundet. Foto: Privat, Mikael Moilanen och Gettyimages, montage

Debatt: ”Oförändrad konsesus i vargfrågan i Jägareförbundet”

Ordföranden i Svenska Jägareförbundet i Uppsala län ger sig in i debatten om vargen, Jägareförbundet och WWF. Torsten Nilsson känner inte igen sig i att det skulle finnas en infekterad strid i förbundet.

Jaktjournalen har i flera artiklar under dagen berättat om styrelseledamoten Rickard Axdorff som petades från sin styrelsepost under Jägareförbundets årsstämma på torsdagen. Axdorff anklagas för att ha ljugit för styrelsen när han inte berättade att han medverkat i en debattartikel som slutligen undertecknades av fem länsordföranden. Det ska ha varit anledningen till att Axdorff inte fick fortsätta, enligt förbundsordförande Torbjörn Larsson. Processen kring Axdorff har fått ordföranden i Dalarna, Ulf Berg, att välkomna att Torbjörn Larsson avgår nästa år. Under den här artikeln finns länkar till Jaktjournalens samlade rapportering i ärendet. Nedan ger Torsten Nilsson, länsbas i Uppsala län, sin syn på saken:

Läs vidare med +Plus

Är du redan prenumerant? Logga in

  • ✔️ Var med i alla tävlingar!
  • ✔️ Tillgång till alla artiklar
  • ✔️ Jaktjournalen e-tidning
  • ✔️ Fri tillgång till digitala arkivet

JUST NU!

Prova gratis och få vapenförsäkring

0:- /mån

Första 3 månaderna, därefter 39 kr/mån
(Vapenförsäkring registreras efter köp och gäller i 6 månader om prenumerationen förblir aktiv)

Prenumerera