Daniel Palonto joggade efter vägen när det plötsligt stod två vargar i dikeskanten. Han fick panik och började springa så fort han kunde. Den ena vargen sprang efter. Foto: Mikael Moilanen

Daniels vargmöte hade kunnat sluta riktigt illa

Daniel Palonto råkade ut för ett vargmöte som kunde ha slutat riktigt illa. Daniel blev rädd och sprang så fort han förmådde – och vargen var efter i ett 30-tal meter.

Det var i torsdags förmiddag, vid elva tiden, som 28-årige Daniel Palonto tog en joggingtur vid Folkhyttan nära Landsberget utanför Fagersta. Han sprang ett par kilometer efter en grusväg, till en vändplan där han vände hemåt igen. – Plötsligt hörde jag något som rasslade till i buskarna bredvid vägen. Ett rådjur eller en fågel, tänkte jag. Men det var två vargar i dikeskanten, på bara några meters avstånd, berättar Daniel. Den ena vargen sprang direkt därifrån, men den andra stod kvar och iakttog Daniel. Han fortsatte springa och vargen följde efter. – Jag sprang så mycket jag orkade och vargen sprang efter kanske 30 meter, berättar Daniel.

Läs vidare med +Plus

Är du redan prenumerant? Logga in

  • ✔️ Var med i alla tävlingar!
  • ✔️ Tillgång till alla artiklar
  • ✔️ Jaktjournalen e-tidning
  • ✔️ Fri tillgång till digitala arkivet

JUST NU!

Prova gratis och få vapenförsäkring

0:- /mån

Första 3 månaderna, därefter 39 kr/mån
(Vapenförsäkring registreras efter köp och gäller i 6 månader om prenumerationen förblir aktiv)

Prenumerera