Jägareförbundets dalabas, Ulf Berg, är rasande över att Dala-Dermokraten satte ut partibeteckningar på honom och vice ordförande när de debatterade rovdjrustrycktet. Bild: Skärmdum Dala-Demokraten, Gettyimages och Riksdagen

Dala-Demokraten satte ut partibeteckningar på debatterande jägarbasar

Dalarna (JJ) En debattartikel i Dala-Demokraten har rört upp känslorna i Jägareförbundets ledning i Dalarna. En av artikelförfattarna, Jägareförbundets ordförande Ulf Berg, drog tillbaka artikeln och är beredd att avgå om medlemmarna vill det.

Ulf Berg och vice ordföranden i Jägareförbundet Dalarna skrev en debattartikel där de efterlyste minskat rovdjurstryck i länet. De undertecknade som representanter för Jägareförbundet. Då satte Dala-Demokratens personal ut partibeteckningarna på Berg och Larsson. Ulf Berg är moderat oppositionsråd i landstinget och Mats Larsson aktiv inom Sverige Demokraterna i sin hemkommun. Det har gjort Ulf Berg rasande. – Jag ringde men fick avsluta samtalet snabbt annars hade jag nog sagt någonting jag ångrat, säger Ulf Berg. Han pekar på att Jägareförbundet är en opolitisk organisation. Han vill att medlemmarna ska vara trygga i att han företräder jägarnas intressen när jag skriver i egenskap av ordförande i Jägareförbundet. – I den ställningen kan jag föreslå saker som moderaterna inte står bakom, säger Ulf Berg. När tidningens företrädare vägrade ta bort partibeteckningarna krävde Ulf Berg att debattartikeln skulle avpubliceras. Så skedde också under dagen.

Läs vidare med +Plus

Är du redan prenumerant? Logga in

  • ✔️ Var med i alla tävlingar!
  • ✔️ Tillgång till alla artiklar
  • ✔️ Jaktjournalen e-tidning
  • ✔️ Fri tillgång till digitala arkivet

JUST NU!

Prova gratis och få vapenförsäkring

0:- /mån

Första 3 månaderna, därefter 39 kr/mån
(Vapenförsäkring registreras efter köp och gäller i 6 månader om prenumerationen förblir aktiv)

Prenumerera