Nya XXL-butiken i Västerås strax före öppningen idag.

Butikskampen i jaktbranschen hårdnar

Förut fick kunder ofta stå och vänta på att det skulle dyka upp personal vid disken i jaktavdelningen på XXL på Erikslund i Västerås. Jaktiabutiken i andra änden av Erikslund har haft mycket bättre service. Men nu har XXL vässat sig i en ny, mindre butikslokal.

Idag öppnade den nya XXL-butiken i den gamla Jula-lokalen, bara några hundra meter från Jaktiabutiken, på det stora handelsområdet vid E18 i Västerås.

Därmed hårdnar kampen om kunderna i jaktbranschen.

Nästa största jaktavdelningen

”Det nya varuhuset, med Sveriges näst största jaktavdelning i XXL-mått, ökar också personalens tillgänglighet, vilket ska möjliggöra att ge kunderna mer uppmärksamhet och bättre service”, skriver XXL i ett pressmeddelande.

– Det känns fantastiskt inspirerande att se så många sport- och vildmarksintresserade i kön vid vår nyöppning idag. Det visar att XXL Västerås har varit saknat, säger Anders Lindblom.

Han är Sverigechef på XXL. 

”Nu är vi tillbaka”

– I elva år har vi varit verksamma här. Nu är vi äntligen tillbaka för att fortsätta vara västeråsbornas främsta destination för sport och friluftsliv, tillägger Anders Lindblom i pressmeddelandet.