Plotthunden Turbo skötte sig galant och gjorde så Jämtlands norra delområde avlystes i dag. Bakom den lyckade jakten låg Robert Salomonsson, Natalie Jonsson, Thomas och Magnus Christoffersson samt Joakim Isaksson.

Björnjakten slut i norra Jämtland

Jämtland (JJ) Nu är har björnjakten avslutats i norra Jämtland (delområde 2A+B) Sista björnen, en hanne på 65 kilo fälldes av björnjaktsprofilen Robert Salomonsson.

Får två dagar sedan lurade björnen Robert, hans kompisar Thomas och Magnus Christoffersson, Joakim Isaksson och Roberts sambo Natalie Jonsson. Därför var de med andra ord sugna på ett nytt försök i morse med förhoppning att överlista den. – Vi jagade på Borgahällan som ligger inne i Jämtlands län. Vid femtiden imorse släppte vi Turbo, min plotthund som gör sin tredje björnhöst. Han har ett långsamt drevsätt vilket är bra när han släpps själv, säger Robert. Turbo hittade björn rätt tidigt uppe på berget och när det drog i väg och började bukta som i måndags förstod jägarna att det sannolikt var samma björn. – Jag gick och ställde mig på ett ställe där björnen snurrade sist och efter ett tag kom han och hunden i ett lugnt gångstånd, säger Robert. Nu börjar björnjakten ta slut i områdena kring Roberts hemmaplan. Jakten är avlyst i Västerbotten och Västernorrland sedan tidigare. Kvar av årets tilldelning på 219 björnar återstår nu 59 stycken.

Läs vidare med +Plus

Är du redan prenumerant? Logga in

  • ✔️ Var med i alla tävlingar!
  • ✔️ Tillgång till alla artiklar
  • ✔️ Jaktjournalen e-tidning
  • ✔️ Fri tillgång till digitala arkivet

JUST NU!

Prova gratis och få vapenförsäkring

0:- /mån

Första 3 månaderna, därefter 39 kr/mån
(Vapenförsäkring registreras efter köp och gäller i 6 månader om prenumerationen förblir aktiv)

Prenumerera