Axel Wallberg och Erik Söderlund ångrar att de berättade om sin dramatiska björnjakt i dagspressen. Jägareförbundets Daniel Ligné, infälld till vänster, varnar för att jägarnas berättelser och bilder används av jaktmotståndare för att skapa opinion mot jakt. Foto: Jägareförbundet och privat

Björnjägare ångrar medverkan i dagspressen

Ljusdal (JJ) Det blev väldig uppståndelse i massmedia kring Erik Söderlunds och Axel Wallbergs dramatiska björnjakt. Med facit i hand ångrar grabbarna att de ställde upp i dagspressen och berättade.

Jaktjournalen var först med nyheten om den 97-kilos björnhane som Erik och Axel fällde under dramatiska former i Ljusdal. Den hann bita både jägarna och hunden innan den kunde skjutas. – Ganska snart efter att ni lagt ut texten på Jaktjournalens hemsida ringde Helahälsingland. Det tyckte vi var okej, eftersom det var lokaltidningen. Men sedan spårade det ur och historien dök upp i alla tidningar. När det ringde folk från tre olika radiostation kände jag att jag inte ville vara med längre, berättar Axel Wallberg. Han är 18 år gammal och hamnade för första gången i ögat på en mediaorkan. I efterhand ångrar han sin medverkan i media och uttalanden han gjort. – Jag råkade väl säga att det var på liv och död – och sedan drogs det upp som huvudrubrik, säger Axel.

Läs vidare med +Plus

Är du redan prenumerant? Logga in

  • ✔️ Var med i alla tävlingar!
  • ✔️ Tillgång till alla artiklar
  • ✔️ Jaktjournalen e-tidning
  • ✔️ Fri tillgång till digitala arkivet

JUST NU!

Prova gratis och få vapenförsäkring

0:- /mån

Första 3 månaderna, därefter 39 kr/mån
(Vapenförsäkring registreras efter köp och gäller i 6 månader om prenumerationen förblir aktiv)

Prenumerera