Jaktresan till British Columbia blev en besvikelse. Peter Larsson tycker arrangemanget inte motsvarade marknadsföringen. Foto: Per Jonson/Gettyimages

Älgjaktresan till Kanada blev en besvikelse – känner sig lurad

Bergstena (JJ) Peter Larsson, Bergstena la drygt 70 000 kronor på att förverkliga drömmen om en stortjur i British Columbia förra året. Nu ångrar han sig bittert och känner sig lurad. Under den tio dagar långa jaktresan såg han inte ett spår av en levande älg.

Svenska älgar har Peter Larsson haft bekantskap med i 30 år. Han är en erfaren gråhundsägare och älgjägare, men under flera år har han närt drömmen om att få komma till Nordamerika och få chansen att möta en av de där riktigt stora älgtjurarna. Med tiden kom drömmen att klarna i konturerna och förra året efter att ha spanat runt på internet fann han en resa arrangerad av det norska jaktreseföretaget Mylla Jakt och Fiskeresor. – Informationen på hemsidan såg lockande ut så jag kontaktade företaget. Först sa de att det inte fanns någon resa tillgänglig men så en dag hörde de av sig och sa att det fanns en öppning.

Läs vidare med +Plus

Är du redan prenumerant? Logga in

  • ✔️ Var med i alla tävlingar!
  • ✔️ Tillgång till alla artiklar
  • ✔️ Jaktjournalen e-tidning
  • ✔️ Fri tillgång till digitala arkivet

JUST NU!

Prova gratis och få vapenförsäkring

0:- /mån

Första 3 månaderna, därefter 39 kr/mån
(Vapenförsäkring registreras efter köp och gäller i 6 månader om prenumerationen förblir aktiv)

Prenumerera