Vild bookmakertoast på rådjur.Foto: Katharina Ekeström

Vild bookmakertoast

Viltkött tjänar oftast på att tillagas under lång tid på låg temperatur. Köttet möras under tiden, men metoden passar inte för rådjur.

De fina köttfibrerna faller helt ihop och resultatet blir en leveraktiv, smulig konsistens. Särskilt känsligt är kött som hängt länge.Fenomenet är tydligast om tillagningen sker med benet kvar. Utan ben klarar köttet värmen bättre. Ett exempel är om man flatröker låret utan ben. Då klarar det 5 timmar i 85 grader. Med ben faller det i bitar.Här följer ett recept som passar utmärkt på rådjurskött.

Läs vidare med +Plus

Är du redan prenumerant? Logga in

  • ✔️ Var med i alla tävlingar!
  • ✔️ Tillgång till alla artiklar
  • ✔️ Jaktjournalen e-tidning
  • ✔️ Fri tillgång till digitala arkivet

JUST NU!

Prova gratis och få vapenförsäkring

0:- /mån

Första 3 månaderna, därefter 39 kr/mån
(Vapenförsäkring registreras efter köp och gäller i 6 månader om prenumerationen förblir aktiv)

Prenumerera