Skapa enkelt och billigt eget lyxigt viltkött.
Fixa lyxigt torrkött i ett nafs
Torkning av viltkött görs normalt på våren då det saltade köttet får hänga ute ett antal veckor. En gammal tradition speciellt uppe i norr där hela husknutar kan fyllas med älg eller renkött speciellt under mars månad. Men med en enkel metod går det minst lika bra att torka kött under hela året på bara tre-fyra dagar.
De flesta som testat torkad älg, eller annat vilt, tycker det smakar förträffligt och smaklökarna vill bara ha mer och mer. Normalt laddar man en sats kött under våren för traditionell torkning utomhus. En laddning uppskattas av samtliga i hushållet och brukar ätas upp ganska snabbt.
Läs vidare med +Plus
Är du redan prenumerant? Logga in
- ✔️ Var med i alla tävlingar!
- ✔️ Tillgång till alla artiklar
- ✔️ Jaktjournalen e-tidning
- ✔️ Fri tillgång till digitala arkivet
JUST NU!
Prova gratis och få vapenförsäkring
0:- /mån
Första 3 månaderna, därefter 39 kr/mån
(Vapenförsäkring registreras efter köp och gäller i 6 månader om prenumerationen förblir aktiv)
Prenumerera