1998 års SM-vinnare i Kläppen blev jämthunden Japptjärns Turbo från Bergslagens Älghundklubb. Nu 20 år senare arrangeras SM på samma marker igen. Foto: Holger Nilsson.

Älghund-SM 2018 arrangeras i Dalarna

Kläppen (JJ) I höst är det Dalarnas Älghundklubbs tur att arrangera SM för älghundar. Och klubben har nu bestämt sig för att lägga tävlingscentrum vid Kläppens Skidanläggning, cirka 15 kilometer söder om Sälen.

Redan 1998 arrangerades 60-årsjubilerande Dalarnas Älghundklubb sitt första SM och även då användes Kläppens Skidanläggning som tävlingscentrum. – Vi har valt området eftersom detta är marker med minst risk att stöta ihop med varg. Här finns inga kända vargrevir och det är även hyfsat med älg, berättar Sebastian Tång i tävlingskommittén. Samtliga provområden är väl tilltagna och ligger inom 45 minuters bilkörning från Kläppen. SM-tävlingarna som arrangerades 1998 blev mycket lyckade och i höst 25-årsjubilerar Älghund-SM. – Det har varit mycket firande i år, vid årsmötet nyligen firade vi klubbens 60-årsjubileum vid en tillställning i Leksand och nu i höst arrangerar vi 25-årsjubilerande Älghund-SM, exakt hur det kommer att se ut vet vi inte nu, men vi ska sätta oss ned och planera, säger Sebastian Tång.

Läs vidare med +Plus

Är du redan prenumerant? Logga in

  • ✔️ Var med i alla tävlingar!
  • ✔️ Tillgång till alla artiklar
  • ✔️ Jaktjournalen e-tidning
  • ✔️ Fri tillgång till digitala arkivet

JUST NU!

Prova gratis och få vapenförsäkring

0:- /mån

Första 3 månaderna, därefter 39 kr/mån
(Vapenförsäkring registreras efter köp och gäller i 6 månader om prenumerationen förblir aktiv)

Prenumerera