DEBATT

Det är uppenbart att viljan att få detta fina kött på fler tallrikar finns. Men vad har vi egentligen fått, utöver möjligheten att ge kött till kompisarna? Skriver debattören Thomas Ekberg.

DEBATT: Vildsvinsköttet - det bidde inte ingenting

...det bidde en tumme.

Efter åratal av utredningar och förhandlingar har Livsmedelsverket slutligen givit grönt ljus: Från och med den 4 november får jägare med rätt utbildning sälja vildsvinskött direkt till butiker och restauranger. Möjligheten att avyttra mindre mängder till privatpersoner kvarstår. 

Läs vidare med +Plus

Är du redan prenumerant? Logga in

  • ✔️ Var med i alla tävlingar!
  • ✔️ Tillgång till alla artiklar
  • ✔️ Jaktjournalen e-tidning
  • ✔️ Fri tillgång till digitala arkivet

JUST NU!

Prova gratis och få vapenförsäkring

0:- /mån

Första 3 månaderna, därefter 39 kr/mån
(Vapenförsäkring registreras efter köp och gäller i 6 månader om prenumerationen förblir aktiv)

Prenumerera