Jaktnyheter

Vinn biljetter till Elmia Game Fair

Kom och besök Jaktjournalen på Elmia Game Fair, den 14-16 maj i år. Vi fortsätter att befästa vår ställning som landets största fristående Jakttidning och det firar vi med att lotta ut 50 entrebiljetter till vårens Elmia-mässa. Du hittar oss i monter B05:42.

Ny ordförande i Folkaktionen

Mora (JJ) Bengt Bixo, tidigare aktiv i Jägarnas Riksförbund har tagit över ordförandeskapet i Folkaktionen Ny rovdjurspolitik. Han valdes av årsmötet nu i helgen.
Annons

Varg skjuten utanför Norrtälje

Edsbro (JJ) En vargtik sköts med stöd av paragraf 28 strax norr om Edsbro i Stockholms län i lördags förmiddag. Vargen avlivades under pågående attack på en fårbesättning.
Annons

Klent intresse för säljakt

Kungsbacka (JJ) För att minska skador på fiskeredskap har årets skyddsjakt på knubbsäl påbörjats. Men intresset är dåligt och mängden säl som får skjutas på västkusten fälls inte. I år har därför Naturvårdsverkets förenklat villkoren för jakten.

Viteshot på 10 000 för grisåtel!

Hässleholm (JJ) Stora mängder rotfrukter som lagts ut till vildsvin innebar att Söderåsens miljöförbund beslöt att vitesförelägga den ansvarige med 10 000 kronor för olovlig deponi.
Annons
Annons

Ny älgdragarmodell lanseras

Lennartfors (JJ) Järnhästen är en klassisk älgdragare. Nu lanseras en ny modell av slitvargen från 1984 av dalslandsföretaget Lennartsfors. Den nya modellen kallas Flex.
Annons

Debatt: Älgförvaltning i vargland

Dagens debattinlägg är skrivet av Rädda Jakten som är kritiska till dagens organisation av älgförvaltningen. Speciellt i varglänen är det tydligt att dagens älgförvaltningssystem inte fungerar.