Jaktnyheter

Vinn unik fototavla

Vi firar lanseringen av Jakjtournalens nya hemsida! Som besökare kan du nu registrera dig och delta i utlottningen av fem fototavlor av denna fantastiska bild. Bilden är tagen i Värmland av fotografen Anders Tedeholm och bilden är exklusiv för Jaktjournalen.

Alliansen vill att regeringen slutför jaktlagsutredningen

Den rödgröna regeringen beslutade i februari att avsluta den pågående Jaktlagsutredningen. Skälet uppges av regeringskansliet vara att det totala antalet utredningar överstiger tillgängliga resurser och att en prioritering måste göras. Samtidigt flaggar ministrar för att vargfrågan ska utredas en fjärde gång. Alliansen ifrågasätter regeringens prioritering och menar att det lämnar flera viktiga frågor utan färdig utredning.
Annons

Tjejer på ripjakt och rödingfiske

Borgafjäll (JJ) Det blev en riktig kanonhelg för Jessica Ädel, Enviken, när hon och tre andra tjejer förra helgen mötte upp för tjejjakt på ripa vid Nynäs Jakt- och fiskecamp. Jessica sköt sin första ripa, fick röding och segrade också i den avslutande skyttetävlingen.

Flottilj beviljas skyddsjakt

Malmslätt(JJ) Tillstånd för skyddsjakt har beviljats till helikopterflottiljen på Malmen. Det handlar om djur som utgör ett hot mot flygsäkerheten.
Annons

Swedteam blir AB

Länghem (JJ) Efter ägarbytet för ett par veckor sedan byter Bröderna Nyman AB namn.
Annons

Nu avgörs Räv-SM

Strömsnäsbruk (JJ) På fredag och lördag avgörs årets upplaga av Räv-SM för stövare. Det tvådagars elitprovet går av stapeln i skogarna runt Strömsnäsbruk i Småland.

Oro för vargattacker på barn

Åmot(JJ) En skyddsjaktsansökan på flera vargar har lämnats in av Åmots byråd. En orsak är att det finns en rädsla för vargattacker på barn och husdjur i området.
Annons

Lodjuren försvinner från Värmland

Karlstad (JJ) Länsstyrelsen i Värmlands läns inventering av lodjur visar trots goda spårförhållanden på en lodjursstam i länet som lever en allt mer tynande tillvaro.

Norma lanserar ny knall-och-fall kula

Tyskland (JJ) Nu till helgen på årets IWA-mässa i Tyskland presenterar den svenska ammunitionstillverkaren Norma CC två nya jaktkulor med syfte på knall-och-fall effekt.