Jaktnyheter

Vinn hundbädd med vattenskål

Jaktjournalen lottar nu ut tre hundsängar med inbyggd vattenskål. En smart lösning när du tar med dig hunden i bilen på jakt.
Annons

Bakslag för Tivedenvargarna

Askersund (JJ) Vargarna i Tivedenreviret i skogarna runt Askersund har inte fått den utveckling som rovdjursvännerna önskat sig.
Annons

Bäverjägare döms för jaktbrott

Örnsköldsvik (JJ) En ung man har dömts för att ha jagat och skjutit ett rådjur trots att det vid tillfället inte var tillåtet att jaga rådjur och att ynglingen saknade licens.
Annons

Naturvårdsverkets ”nya” viltförvaltning

Naturvårdsverket har tagit fram en vision och strategi som ska utveckla jakt- och viltområdet i Sverige. Det är en nystart för viltförvaltningen som tar ett samlat grepp om hur vi i Sverige kan bruka viltet på ett hållbart sätt i balans mellan olika intressen, skriver verket i ett pressmeddelande.
Annons

69-åring åtalas för vapensamling

Polisen hittade 150 gevär, 45 avsågade hagelgevär, 230 pistoler, 20 harpuner - och en äldre artillerikanon i villan hos en 69-årige i en kommun i Småland. Nu åtalas mannen misstänkt för grovt vapenbrott.
Annons

Minskad björnkvot i Västerbotten

Umeå (JJ) Länsstyrelsen i Västerbotten tillåter jakt på 15 björnar i år. Under våren har redan 17 björnar fällt i samband med skyddsjakt under renarnas kalvning i fjällområdena.