Jaktnyheter

Svåra älgbetesskador i Götaland – mer tall behövs

Mer än hälften av ungtallarna i Götaland har betesskador från älg och andra hjortdjur. I mellersta och norra Sverige varierar skadorna betydligt mer. Det visar Skogsstyrelsens analys av 2015 års älgbetesinventeringar där mer än två tredjedelar av Sveriges yta har inventerats.
Annons

SD motionerar om färre vargar

Vargens referensvärde för en gynnsam bevarandestatus skall vara i enlighet med propositionen en hållbar rovdjurspolitiks nedre gräns för minsta livskraftiga population, innan licensjakt kan komma på tal. Det skriver Sverigedemokraterna i sin kommittémotion Jakt och vilt

Nytt vargrevir i Hälsingland

Forsa (JJ) Inte förrän det finns spårsnö går det att slå fast att området Boda, Nianfors och Forsa har vargar som bildat revir. Men det finns iakttagelser om att två vargar rör sig i området och om de förblir i området är det ett första viktigt steg i revirbildandet.
Annons

Skyddsjakt på 19 järvar i Jämtland

Östersund (JJ) På grund av mycket stora förluster i rennäringen, främst i kalvningsland, beslutar Länsstyrelsen Jämtlands län om skyddsjakt på 19 järvar inom sju angivna skyddsjaktsområden.
Annons

Två inför rätten för jaktbrott

Västervik (JJ) Den ena mannen sköt dovhjorten när det inte var jaktsäsong, den andra slaktade djuret. Nu ställs de inför rätta misstänkta för jaktbrott. ”Det finns ett vittne till händelsen vilket är extremt ovanligt”, säger åklagaren.
Annons

Rättegång om vargjakt avslutad

Stockholm (JJ) Miljöåklagare Åse Schoultz hävdar att hon i hovrätten styrkt misstankar om illegal vargjakt i norra Dalarna. - Jag yrkade på två års fängelse, men jag säger inte att de ska dömas till det, säger hon.
Annons

Få älgar skjutna i norra Värmland

Torsby (JJ) 7 vuxna älgar och 18 kalvar har rapporterats skjutna i norra Värmland under september. – Det verkar inte ha bedrivits någon omfattande jakt, de flesta sparar den till oktober, säger Jessica Larsson, jaktvårdskonsulent vid Jägareförbundet Värmland.