Jaktnyheter

Vinn hundbädd med vattenskål

Jaktjournalen lottar nu ut tre hundsängar med inbyggd vattenskål. En smart lösning när du tar med dig hunden i bilen på jakt.
Annons

Vildsvin etablerade i Jämtland

Vildsvin har flera gånger setts i de södra delarna av länet. Tidigare har rapporterats om vildsvinens bland annat i Gåssjö utanför Ytterhogdal. – Vildsvin är flockdjur, om man ser ett så är det sannolikt fler i närheten, säger Ann Larsson vid Lantbrukarnas Riksförbund, LRF.
Annons

Fler unga vill bli jägare

Nor (JJ) Andelen unga jägare i Gävleborg är fler än i rikssnittet och i Järvsö upplever man att de yngre kommer bli än fler i framtiden.

Sköt fel djur- får behålla licenserna

Älvsbyn (JJ) Mannen i Älvsbyn som av misstag sköt ett rådjur - då han trodde det var en älgko - får behålla sin vapenlicens. Kammarrätten anser inte att det finns tillräckliga skäl för att dra tillbaka tillståndet trots att han gjort sig skyldig till jaktbrott.
Annons

Jakt med båge nästa år ?

Göteborg (JJ) Jakt med pilbåge är förbjudet i Sverige, men tillåtet i bland annat Danmark och Finland. Svenska Bågskytteförbundet är motståndare till att pilbågar ska få användas till jakt.
Annons

Uttrar hotar fiskodling

Hedeviken (JJ) En utterfamilj med fyra djur har ställt till problem för Sonfjällsbygdens fiskodling genom att attackera och förstöra odlingskassarna i sin jakt på fisk.
Annons

Jaktia öppnar ny konceptbutik i Norrköping!

Lagom till jaktsäsongen 2015 öppnar Jaktias nya butik i Norrköping. Jaktia Norrköping blir därmed först ut på Jaktias butikssatsning i det jaktintresserade Östergötland,skriver företaget i ett pressmeddelande.