Jaktnyheter

Vinn biljetter till Elmia Game Fair

Kom och besök Jaktjournalen på Elmia Game Fair, den 14-16 maj i år. Vi fortsätter att befästa vår ställning som landets största fristående Jakttidning och det firar vi med att lotta ut 50 entrebiljetter till vårens Elmia-mässa. Du hittar oss i monter B05:42.
Annons

Ny älgdragarmodell lanseras

Lennartfors (JJ) Järnhästen är en klassisk älgdragare. Nu lanseras en ny modell av slitvargen från 1984 av dalslandsföretaget Lennartsfors. Den nya modellen kallas Flex.
Annons

Debatt: Älgförvaltning i vargland

Dagens debattinlägg är skrivet av Rädda Jakten som är kritiska till dagens organisation av älgförvaltningen. Speciellt i varglänen är det tydligt att dagens älgförvaltningssystem inte fungerar.

Nej till jakt på kyrkogård

Knäred (JJ) Kyrkogården är ingen plats för jakt. Det anser Länsstyrelsen som avslår en skyddsjaktsansökan från Höks pastorat.
Annons

Intropris räknar med ett lyft av Samuelsson

Kungsbacka (JJ) Ambia Trading Group, där Intropris ingår har tecknat ett samarbetsavtal med Magnus Samuelsson där han ska medverka i koncernens marknadsföring. Samuelsson har bland annat vunnit titeln "Världens starkaste man" och är aktiv jägare.
Annons

Fick stipendium för arbetet med våtmark

Kungsbacka (JJ) Per Hjärp och Torbjörn Åhman verksamma inom Holmen Skog har fått Våtmarksfondens stipendium för sitt arbete med att återskapa våtmarker med stor biologisk mångfald. Stipendiet delas ut vid våtmarkfondens jubileumskonferens den 19-20 maj.
Annons

Riksdagen vill ha kvar nuvarande vargpolitik

Stockholm (JJ) Riksdagen körde över Regeringen i frågan om framtida rovdjurspolitik. En majoritet i Miljö- och jordbruksutskottet röstade för att den rovdjurspolitik Alliansen införde ska fortsätta gälla.