Jaktnyheter

Vinn hundbädd med vattenskål

Jaktjournalen lottar nu ut tre hundsängar med inbyggd vattenskål. En smart lösning när du tar med dig hunden i bilen på jakt.
Annons

UPPDATERAD: Skyddsjakt på Gimmenvarg överklagad

Dalarna (JJ) Det dröjde inte länge innan gårdagens skyddsjaktsbeslut överklagades. Bakom överklagandena står bland annat vargvärnarorganisationen Wolf Association Sweden, som kräver omedelbar inhibition.

Nytt vargangrepp i Sörmland

Mölnbo (JJ) Vargarna i det nyetablerade Sjundareviret i Sörmland har varit framme i igen. Natten till tisdag dödades ett får på en granngård till Molstabergs gård som tidigare utsatts för omfattande angrepp.
Annons

Fortsatt stora betesskador på tall

Mellannorrland (JJ) Enligt Norrskog är betesskadorna på tall fortfarande oroväckande stora på flera håll i Mellannorrland, framför allt i västra Jämtland.
Annons

Halverad björntilldelning överklagas

Norrbotten (JJ) Svenska Jägareförbundets länsförening i Norrbotten överklagar Länsstyrelsens björntilldelning. Förbundet menar bland att björnen felaktigt börjar ses som ett skadevilt.

Vill inte förhasta skyddsjaktsbeslut

Dalarna (JJ) Under gårdagen satt handläggare på Länsstyrelsen i Dalarna i möte för att besluta om skyddsjakt på varg i Gimmenreviret kan bli verklighet. Men något beslut fattades aldrig. I dag fortsätter diskussionerna.
Annons

Skyddsjakt på Gimmenvargar diskuteras

Dalarna (JJ) Blir det skyddsjakt på varg i Gimmenreviret? Den frågan diskuterar just nu Länsstyrelsen i Dalarnas län. Hittills är skadebilden stor, men i reviret återfinns också genetiskt värdefull varg.
Annons

Naturvårdsverket medger skyddsjakt på skarv

Stockholm (JJ) Nu tillåts skyddsjakt på Skarv i Stockholms skärgård i anslutning till utsättningsplatser för gös och öring samt vid fasta och rörliga fiskeredskap och fiskodlingar. Skyddsjakt tillåts också i vissa fredningsområden för fisk. Omkring 1 000 skarvar får skjutas.