Jaktnyheter

Digitalt Elmiaspecial

Här kan du läsa Jaktjournalens och Elmia Game Fairs mäss-special, inklusive annonser från utställare.

Tomhylsor stals från klubb

Emmaboda (JJ) Jaktskytteklubben vid Grimmansmåla har blivit av med mellan 100-150 kilo tomhylsor från skjutboden.
Annons

Hittade sin hund skjuten

Renhagen (JJ) När Jokke Suorra, Renhagen, upptäckte att hans nioåriga karelska björnhundstik, Tjorven hade smitit började han leta. Till sist hittade han Tjorven död. Skjuten i huvudet och nedgrävd i snön.

Storskalig skyddsjakt på skarv i Stockholms skärgård

Stockholm (JJ) Länsstyrelsen i Stockholms län har beslutat om skyddsjakt på 1 810 skravar i Stockholms skärgård. Skyddsjakten ska framför allt skydda återväxten av abborre, gädda och gös, som alla har stor ekonomisk betydelse för fisket, skriver Länsstyrelsen i ett pressmeddelande.
Annons
Annons

Björnräkning i Västernorrland

Örnsköldsvik (JJ) I höst ska björnspillning i Västernorrland samlas in för att ge en bild av hur många björnar det finns i länet.

Beslagtagna vapen förloras

Hudiksvall (JJ) Trots att brottsutredning lades ned förlorar fyra jägare sina vapen och vapenlicenser. Tre av männen bor i Hudiksvall och en man i Bollnäs och är i åldrarna 45-60 år gamla. De fick sin jägarexamen i Värmland under misstänkta förhållanden 2008 och 2013 gjorde polisen tillslag och tog deras jaktvapen.
Annons
Annons

Järven ökar i Ljusdals kommun

Bäckan (JJ) Järvobservationer blir allt vanligare i trakterna kring Ljusdal. - Vi har ganska hög frekvens här. De ökar i Ljusdals kommun och i norra delarna av Gävleborgs län, säger länlsstyrelsens naturbevakare Hans Nordin.