Jaktnyheter

Mellby Gård syr ihop affär med Chevalier

Göteborg (JJ) Mellby Gård förvärvar 80 procent jaktklädesföretaget Chevalier som har en ledande position inom funktionellt mode. I och med förvärvet tar Erik Andersson och Sven Knutsson från Mellby Gård klivet in i bolagets styrelse. Entreprenörerna Lars Björkman och Lars Elovsson behåller ägarandelar och fortsätter i företagsledningen.
Annons

Olaglig jakt på björn

Lycksele (JJ) Under tisdagen hittades björndelar i en plastsäck, som var inklämd under ett stenparti utanför Lycksele. Polisen misstänker att björnen har skjutits under mars månad.
Annons

Sveaskog får skyddsjakt på rådjur

Ljungby (JJ) Sveaskogs förvaltnings AB i Ljungby har ansökt hos länsstyrelsen i Halland och fått tillstånd till skyddsjakt på ett rådjur som betat av granplantor.
Annons

Naturbrukselever vårdslösa med vapen

Osby (JJ)) Elever på Naturbruksgymnasiet i Osby har lagt ut bild- och filmmaterial på Instagram som visar när de handskas vårdslöst med vapen i samband med jakt. En elev springer och skjuter mot fåglar med vapnet från höften och en annan står med vapnet mot sin egen panna.

Beslut om älg- och rovdjursjakt i Dalarna

Falun (JJ) På viltförvaltningsdelegationens möte onsdag 27 maj beslutades om övergripande riktlinjer för årets älg- och rovdjursjakt. I princip blir det samma riktlinjer som jaktåret 2014. Beslut togs också om fällavgifter för älg. Dessutom beslutades om förvaltningsmål för järv och lodjur.
Annons

LRF vill inte lämna jakten till Romson

Svenska Jägareförbundets allmänna uppdrag ska inte utredas av miljöminister Åsa Romson. Istället ska LRF och Jägareförbundet ha en dialog för att nå en samsyn kring uppdraget och jakt och viltvård.
Annons