Jaktnyheter

Härlig jaktfilm från Sorselegrabbar

Sorsele (JJ) I takt med att filmkameran numera tillhör grundutrustningen för många jägare dyker det upp allt fler filmer från jägare som dokumenterar sin vardag. Några som tänkt till är kompisgänget från Sorsele.
Annons

Närgången skabbvarg fälld

Kil (JJ) Den närgångna varg som trots skrämselåtgärder inte dragit sig undan bebyggelsen fälldes under skyddsjakt i helgen.
Annons

Skyttetider upprör

Dalarna (JJ) Det råder delade meningar kring de skjuttider jaktskyttebanan i Gruvriset, Dalarna har. Boende i området vill skärpa skyttetiderna men myndigheterna är mer kompromissvilliga.

Ja till gåsjakt

Edenryd (JJ) En person har sökt och fått tillstånd av Länsstyrelsen i Skåne för skyddsjakt efter vitkindad gås till och med den 30 juni i år. Det är tillåtet att fälla 40 gäss. Men jägaren får inte skjuta häckande gäss.
Annons

Vargattack var falsk alarm

Stockholm (JJ) SVA har nu undersökt den sällskapshund som i förra veckan attackerads på Adelsö utanför Stockholm. Det rör sig inte om något vargangrepp.
Annons

Forshagaelev vann jakt-SM

Forshaga (JJ) Daniel Ingemyr, elev på Forshagaakademins viltvårdsutbildning, vann guld i årets Jakt-SM. Daniel vann även tävlingens skyttedel.
Annons