Jaktnyheter

Naturbrukselever vårdslösa med vapen

Osby (JJ)) Elever på Naturbruksgymnasiet i Osby har lagt ut bild- och filmmaterial på Instagram som visar när de handskas vårdslöst med vapen i samband med jakt. En elev springer och skjuter mot fåglar med vapnet från höften och en annan står med vapnet mot sin egen panna.
Annons

Beslut om älg- och rovdjursjakt i Dalarna

Falun (JJ) På viltförvaltningsdelegationens möte onsdag 27 maj beslutades om övergripande riktlinjer för årets älg- och rovdjursjakt. I princip blir det samma riktlinjer som jaktåret 2014. Beslut togs också om fällavgifter för älg. Dessutom beslutades om förvaltningsmål för järv och lodjur.

LRF vill inte lämna jakten till Romson

Svenska Jägareförbundets allmänna uppdrag ska inte utredas av miljöminister Åsa Romson. Istället ska LRF och Jägareförbundet ha en dialog för att nå en samsyn kring uppdraget och jakt och viltvård.
Annons
Annons

Skärper kraven på björnjägarna

Sundsvall (JJ) Länsstyrelsen i Västernorrland anser att björnjakten bitvis bedrivs både oetiskt och olagligt och nu skärper man tonen mot björnjägarna.
Annons

Jaktbrott i Älglund

Älglund (JJ) En råget har hittats skjuten i Älglund mellan Överklinten och Åkullsjön i Västerbotten. Polisen ser allvarligt på händelsen då man misstänker att jakten skett från bil.
Annons

Flera misstänkta jaktbrott i Gällivare

Gällivare (JJ) På bara en vecka har Gällivarepolisen fått in två tips om misstänkta jaktbrott. Bland annat har man fått tipset att någon eller några håvat tjäder från bil.