Jaktnyheter

Vinn hundbädd med vattenskål

Jaktjournalen lottar nu ut tre hundsängar med inbyggd vattenskål. En smart lösning när du tar med dig hunden i bilen på jakt.
Annons

Idag startar Rovdjurskampanjen

Den första augusti 2015 är det åter dags för Jaktjournalens alla rovdjursjägare att spänna upp fällorna och ladda vapnen för då inleds årets säsong av rovdjurskampanjen.

Skyddsjägare vägrar skyddsjaga Gimmenvarg

Insjön (JJ) Jägare och drabbade djurägare accepterar inte skyddsjakten på varg i Gimmenreviret i dess nuvarande form och tänker därför inte ställa upp på någon skyddsjakt. I alla fall inte förrän förutsättningarna förändras.
Annons

Mårdhundsobservationer i Sörmland?

Sörmland (JJ) Två personer har den senaste tiden oberoende av varandra observerat vad de tror är mårdhund på två olika platser i Sörmland. Stämmer detta är det unikt.

UPPDATERAD: Skyddsjakt på Gimmenvarg överklagad

Dalarna (JJ) Det dröjde inte länge innan gårdagens skyddsjaktsbeslut överklagades. Bakom överklagandena står bland annat vargvärnarorganisationen Wolf Association Sweden, som kräver omedelbar inhibition.
Annons

Nytt vargangrepp i Sörmland

Mölnbo (JJ) Vargarna i det nyetablerade Sjundareviret i Sörmland har varit framme i igen. Natten till tisdag dödades ett får på en granngård till Molstabergs gård som tidigare utsatts för omfattande angrepp.
Annons

Fortsatt stora betesskador på tall

Mellannorrland (JJ) Enligt Norrskog är betesskadorna på tall fortfarande oroväckande stora på flera håll i Mellannorrland, framför allt i västra Jämtland.
Annons

Halverad björntilldelning överklagas

Norrbotten (JJ) Svenska Jägareförbundets länsförening i Norrbotten överklagar Länsstyrelsens björntilldelning. Förbundet menar bland att björnen felaktigt börjar ses som ett skadevilt.