Jaktnyheter

Vinn hundbädd med vattenskål

Jaktjournalen lottar nu ut tre hundsängar med inbyggd vattenskål. En smart lösning när du tar med dig hunden i bilen på jakt.
Annons

Utökad skyddsjakt på varg ska utredas

Stockholm (JJ) Regeringen vill veta om möjligheterna till skyddsjakt på varg kan utökas. Naturvårdsverket får uppdraget att utreda om det exempelvis är möjligt att skjuta vargar som kommer nära tamdjur.

Björnskadorna ökar i Gävleborg

Söderhamn (JJ) Hittills i år har det anmälts dubbelt så många skador orsakade av björn i Gävleborg jämfört med 2014. Vanligast förekommande är det i Bollnäs, Rengsjö och Söderhamn.
Annons

Löpare nära ilsken björnhona

Gällivare (JJ) En ilsken björnhona försvarade sina två ungar men Mikael Uusitalo lyckades tillsammans med sina löparkamrater att behålla lugnet i den allvarliga situationen.
Annons

Vildsvin etablerade i Jämtland

Vildsvin har flera gånger setts i de södra delarna av länet. Tidigare har rapporterats om vildsvinens bland annat i Gåssjö utanför Ytterhogdal. – Vildsvin är flockdjur, om man ser ett så är det sannolikt fler i närheten, säger Ann Larsson vid Lantbrukarnas Riksförbund, LRF.

Fler unga vill bli jägare

Nor (JJ) Andelen unga jägare i Gävleborg är fler än i rikssnittet och i Järvsö upplever man att de yngre kommer bli än fler i framtiden.
Annons

Sköt fel djur- får behålla licenserna

Älvsbyn (JJ) Mannen i Älvsbyn som av misstag sköt ett rådjur - då han trodde det var en älgko - får behålla sin vapenlicens. Kammarrätten anser inte att det finns tillräckliga skäl för att dra tillbaka tillståndet trots att han gjort sig skyldig till jaktbrott.
Annons

Jakt med båge nästa år ?

Göteborg (JJ) Jakt med pilbåge är förbjudet i Sverige, men tillåtet i bland annat Danmark och Finland. Svenska Bågskytteförbundet är motståndare till att pilbågar ska få användas till jakt.