Jaktnyheter

Skyddsjakt på 19 järvar i Jämtland

Östersund (JJ) På grund av mycket stora förluster i rennäringen, främst i kalvningsland, beslutar Länsstyrelsen Jämtlands län om skyddsjakt på 19 järvar inom sju angivna skyddsjaktsområden.
Annons

Två inför rätten för jaktbrott

Västervik (JJ) Den ena mannen sköt dovhjorten när det inte var jaktsäsong, den andra slaktade djuret. Nu ställs de inför rätta misstänkta för jaktbrott. ”Det finns ett vittne till händelsen vilket är extremt ovanligt”, säger åklagaren.
Annons

Rättegång om vargjakt avslutad

Stockholm (JJ) Miljöåklagare Åse Schoultz hävdar att hon i hovrätten styrkt misstankar om illegal vargjakt i norra Dalarna. - Jag yrkade på två års fängelse, men jag säger inte att de ska dömas till det, säger hon.
Annons

Få älgar skjutna i norra Värmland

Torsby (JJ) 7 vuxna älgar och 18 kalvar har rapporterats skjutna i norra Värmland under september. – Det verkar inte ha bedrivits någon omfattande jakt, de flesta sparar den till oktober, säger Jessica Larsson, jaktvårdskonsulent vid Jägareförbundet Värmland.

Jägareförbundet vill se jakt på varg nu

Östermalma (JJ) Naturvårdsverkets förslag på GYBS presenterades nu i förmiddags för Regeringen. Svenska Jägareförbundet välkomnar förslaget och menar att det nu är dags att gå vidare med förvaltning av varg genom jakt.
Annons

Minst 300 vargar krävs för GYBS

Stockholm (JJ) Minst 300 vargar behövs i Sverige för att gynnsam bevarandestatus för varg inte ska äventyras. Det skriver Naturvårdsverket i ett pressmeddelande kring de två uppdrag som rör varg de precis överlämnat till regeringen.
Annons

Ren skyddsjagades

Alfta (JJ) Skyddsjägare fick rycka ut sedan en ren uppehållt sig på vägen mellan Alfta och Edsbyn i helgen.