Jaktnyheter

Vinn unik fototavla

Vi firar lanseringen av Jakjtournalens nya hemsida! Som besökare kan du nu registrera dig och delta i utlottningen av fem fototavlor av denna fantastiska bild. Bilden är tagen i Värmland av fotografen Anders Tedeholm och bilden är exklusiv för Jaktjournalen.

Reserven i topp på Räv-SM

Strömsbruk (JJ) Första tävlingsdagen vid stövarklubbens Räv-SM är klar. Dagens kollegium är just avslutat och det blev reserven som gick upp i ledning.
Annons

SMS varnar för rovdjur

Östergötland(JJ) I Östergötland införs en sms-tjänst som ska varna för rovdjur. Det är Länsstyrelsen Östergötland som lanserar tjänsten.

Räv-SM igång

Strömsnäsbruk (JJ) Nu på morgonen släpptes tio stövare på olika provområden utanför Strömsnäsbruk. Svenska Stövarklubbens Räv-SM ska nu avgöras under två dagars prov.
Annons

Alliansen vill att regeringen slutför jaktlagsutredningen

Den rödgröna regeringen beslutade i februari att avsluta den pågående Jaktlagsutredningen. Skälet uppges av regeringskansliet vara att det totala antalet utredningar överstiger tillgängliga resurser och att en prioritering måste göras. Samtidigt flaggar ministrar för att vargfrågan ska utredas en fjärde gång. Alliansen ifrågasätter regeringens prioritering och menar att det lämnar flera viktiga frågor utan färdig utredning.

Tjejer på ripjakt och rödingfiske

Borgafjäll (JJ) Det blev en riktig kanonhelg för Jessica Ädel, Enviken, när hon och tre andra tjejer förra helgen mötte upp för tjejjakt på ripa vid Nynäs Jakt- och fiskecamp. Jessica sköt sin första ripa, fick röding och segrade också i den avslutande skyttetävlingen.
Annons

Flottilj beviljas skyddsjakt

Malmslätt(JJ) Tillstånd för skyddsjakt har beviljats till helikopterflottiljen på Malmen. Det handlar om djur som utgör ett hot mot flygsäkerheten.
Annons

Swedteam blir AB

Länghem (JJ) Efter ägarbytet för ett par veckor sedan byter Bröderna Nyman AB namn.

Nu avgörs Räv-SM

Strömsnäsbruk (JJ) På fredag och lördag avgörs årets upplaga av Räv-SM för stövare. Det tvådagars elitprovet går av stapeln i skogarna runt Strömsnäsbruk i Småland.