Jaktnyheter

Skyddsjakt på ännu en oskygg varg

Torsby (JJ) Än en gång har Länsstyrelsen i Värmlands län fattat beslut på eget initiativ om skyddsjakt på en oskygg varg som inte går att skrämma i väg.
Annons

Åklagare tittar på toppchefers jakter

Stockholm (J)) Åklagare Alf Johansson vid Riksenheten mot korruption tittar på de jakter som Nordeas ordförande Björn Wahlroos och förre Vattenfallchefen Lars G Josefsson varit med på efter tidningen Dagens Nyhetes avslöjanden.

Nya björnmöten skapar oro i Los

Los (JJ) För två veckor sedan avlivades två björnar efter att ha satt skräck i boende kring Los. Nu har mer än tio björnobservationer i närområdet rapporterats in.
Annons

Polisen gjorde fel – Jägare får skadestånd

Göteborg (JJ) En jägare från Göteborg får 9 995 kronor i skadestånd för att kunna skrota en Ruger Mini-14 han ändå inte kunnat jaga med på flera år. Polisen missade en förändring i Naturvårdsverkets föreskrifter.
Annons

Härlig jaktfilm från Sorselegrabbar

Sorsele (JJ) I takt med att filmkameran numera tillhör grundutrustningen för många jägare dyker det upp allt fler filmer från jägare som dokumenterar sin vardag. Några som tänkt till är kompisgänget från Sorsele.

Närgången skabbvarg fälld

Kil (JJ) Den närgångna varg som trots skrämselåtgärder inte dragit sig undan bebyggelsen fälldes under skyddsjakt i helgen.
Annons
Annons

Skyttetider upprör

Dalarna (JJ) Det råder delade meningar kring de skjuttider jaktskyttebanan i Gruvriset, Dalarna har. Boende i området vill skärpa skyttetiderna men myndigheterna är mer kompromissvilliga.