Jaktnyheter

Vinn boken Vargbyn!

Nu har alla ni prenumeranter möjlighet att vinna Lars Thunells träffsäkra roman Vargbyn. Jaktjournalen lottar ut tio exemplar.
Annons

Fler sälar får skjutas

Stockholm (JJ) Under 2015 får 160 knubbsälar och 350 gråsälar fällas vid skyddsjakt. Skyddsjakt på säl behövs för att minska skador och skydda det kustnära fisket, skriver Naturvårdsverket i ett pressmeddelande.

Kommun vill skjuta änder

Dals-Ed (JJ) För att folk ska kunna bada i Lilla Lee i sommar söker Dals-Eds kommun tillstånd hos länsstyrelsen att få skjuta gräsänder. - Förra sommaren fick vi avråda från bad i sjön på grund av otjänligt badvatten, skriver tekniske chefen i ansökan.
Annons

Sköt älgkalv på fel tid- åtalas

Uppsala (JJ) Med ett skott fällde en uppländsk jägare en älgkalv en dag i höstas. Mannen har nu åtalats eftersom älgjakten inte hade börjat i Uppland när kalven fälldes.

Få viltolyckor längs järnvägen anmäls till polisen

Dalarna/Örebro(JJ) Det anmäls få viltolyckor, som sker efter järnvägen, till polisen. Enligt Caroline Lundmark, vilthandläggare på länsstyrelsen i Örebro län, kan detta innebär att det fälls för många älgar under älgjakten.
Annons

Hotfull dovhjort får skjutas

Finspång (JJ) En oskygg och aggressiv dovhjort ska avlivas i Finspång. Det är kommunens skyddsjägare som fått tillstånd att skjuta hjorten som uppträder hotfullt mot boende i ett område.

Stövarförening arrangerar rovdjursinformationsdag

Umeå (JJ) Svenska finskstövareföreningen ska arrangera en informationsdag om varg i Umeå den nionde maj. Bland annat kommer representanter från de två jägareförbunden, Svenska Samernas riksförbund, Föreningen Sveriges fäbodbrukare finnas på plats för att belysa konsekvenserna av en allt mer talrik vargstam.
Annons

Vill fånga vargar med fotsnara

Grimsö (JJ) Viltskadecenter vill få tillstånd att fånga vargar med fotsnara. De senaste vintrarnas märkning har fungerat dåligt. Det finns också bara ett fåtal helikopterpiloter och bedövningsskyttar som bemästrar sövning av varg från luften.

Nu ska de rusta skjutbanan

Karlsborg(JJ) Skjutbanan i Forsvik används av många jägare. Men polisen dömde ut den i höstas. Nu har dock medlemmarna beslutat sig för att rusta upp den.