Jaktnyheter

Digitalt Elmiaspecial

Här kan du läsa Jaktjournalens och Elmia Game Fairs mäss-special, inklusive annonser från utställare.

Storskalig skyddsjakt på skarv i Stockholms skärgård

Stockholm (JJ) Länsstyrelsen i Stockholms län har beslutat om skyddsjakt på 1 810 skravar i Stockholms skärgård. Skyddsjakten ska framför allt skydda återväxten av abborre, gädda och gös, som alla har stor ekonomisk betydelse för fisket, skriver Länsstyrelsen i ett pressmeddelande.
Annons
Annons

Björnräkning i Västernorrland

Örnsköldsvik (JJ) I höst ska björnspillning i Västernorrland samlas in för att ge en bild av hur många björnar det finns i länet.

Beslagtagna vapen förloras

Hudiksvall (JJ) Trots att brottsutredning lades ned förlorar fyra jägare sina vapen och vapenlicenser. Tre av männen bor i Hudiksvall och en man i Bollnäs och är i åldrarna 45-60 år gamla. De fick sin jägarexamen i Värmland under misstänkta förhållanden 2008 och 2013 gjorde polisen tillslag och tog deras jaktvapen.
Annons

Järven ökar i Ljusdals kommun

Bäckan (JJ) Järvobservationer blir allt vanligare i trakterna kring Ljusdal. - Vi har ganska hög frekvens här. De ökar i Ljusdals kommun och i norra delarna av Gävleborgs län, säger länlsstyrelsens naturbevakare Hans Nordin.
Annons
Annons

Utökad säljakt i Norrland

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket har släppt till skyddsjakt på ytterligare totalt 40 vikare i Norrland, 25 i Norrbotten och 15 i Västerbotten.